Akaa-Volley kaatui Loimun käsittelyssä 3–0

Kun Akaa-Volleyn peli kulkee ja jo ”hävityn” pallon voittaa, on aihetta tuulettaa. Mallia näyttää Scott Siwicki. Kuva: Markku Ruonala

Akaa-Volleyn ja Raision Loimun kohtaamisesta Toijalan Monitoimihallilla sunnuntaina 28.10. odotettiin tiukkaa vääntöä. Etukäteen arvioitiin ottelun olevan yksi niistä peleistä, joka Akaa-Volleyn on mahdollista kääntää voitokseen.

Loimu kuitenkin osoitti, että vuosien liigarutiinilla on merkityksensä ja nahkaansa se ei ollut valmis Akaaseen jättämään. Pisteet lähti värikkäiden vaiheiden jälkeen Raisioon 0–3 (22–25, 24–26, 22–25).

Keltainen kortti Loimun valmentajalle

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelta hermostunutta. Loimun johtaessa 4–1 oli Akaan päävalmentajan Lauri Tihisen turvauduttava ensimmäiseen aikalisään.

Loimu painoi päälle, ja Akaan kone ei meinannut käynnistyä millään. Loimun johtaessa 9–4 alkoi Akaan miehistö saada pelin juonesta vähitellen kiinni. Ero kaventui parhaillaan 10–8:een, mutta Loimu jatkoi todella aggressiivista peliä. Tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden johtaessa 14–10. Vaikka Akaa-Volleyn otteet erän loppua kohden paranivat, piti Loimu parin–kolmen pinnan johtoa koko loppuerän vieden sen nimiinsä 22–25.

Ottelun toinen erä oli pelillisesti parasta antia. Loimun valmentaja otti tuomarityöskentelyn protestoinnilla keltaisen kortin, ja tunnelma kentällä alkoi nousta. Tasatahtia mentiin tilanteeseen 7–7, kunnes Akaa-Volley siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa kuskin paikalle. Akaan napatessa  8–7-johtoaseman alkoi näyttää siltä, että eletään pelin kulminaatiopistettä ja kotijoukkue haluaa pelin todella voittaa.

Syöttöruudussa  alkoi Teemu Koivusen leijasyöttö tehdä tuhoja, ja Koivunen intoutui pariin paraatipuolustukseen. Koivusen puolustuksia säesti koko joukkueen upea taistelu pallo toisensa perään ja onnistumiset ruokkivat toisiaan. Akaan kapteeni Joni Mikkonen ja ”Turengin härkä” Dima Borichev antoi hyökkäyksissä kättä pallolle oikein tosissaan ja Borichev johdatti tylyllä torjunnallaan kotijoukkueen 14–12-johdossa tekniselle aikalisälle.

Toista erää pelattiin pisteen kahden erolla aina viime metreille asti, ja kotijoukkueesta huokui tahto ja luottamus ottaa erä nimiinsä. Mutta sitten Loimun hakkuri Gino Naarden pääsi syöttöruutuun ja otti ohjat käsiinsä. Naarden  täräytti pari kovaa syöttöä, jotka Akaan puolelta nousivat suoraan vastapalloksi ja Loimun verkkopelaajien parkettiin lyötäväksi. Ensimmäinen eräpallo selvitettiin vielä, mutta sitten Akaan puolelta tuli tylyimpään mahdolliseen paikkaan syöttövirhe ja perään helppo verkkovirhe ja niin toinenkin erä kääntyi vieraille 24–26.

Punainen kortti vei Akaalta pisteen

Pitkän erätauon jälkeen akaalaiset eivät olleet suinkaan peliä luovuttaneet. Tilanteessa 5–6 Mikkosen takakentän hyökkäyksen jälkeen tuomari puhalsi ainakin katsomoon nähden käsittämättömän verkkovirheen Mikkoselle. Seuraavassa pallossa passari Ossi Heino voitti ns. painopallon verkolla vastustajan torjuntaa vastaan,  mutta tuomari tulkitsi pallon menneen Heinon kosketuksesta yli. Tästä seuranneesta sananvaihdosta päätuomari nosti Akaan puolelle punaisen kortin, mikä tarkoitti suoraa pistemenetystä. Kun seuraavasta Loimun syötöstä Akaan vastaanotto sähelsi pallon seinille, oli pinnan ero hetkessä muuttunut viideksi ja loppuerä oli enää kosmetiikkaa. Vaikka Mikkonen väläytti vielä pari pommia syöttöruudusta erän loppuun, olivat ne vain hienoinen kaunistelu loppunumeroihin 22–25.

Malttia malttia, paljon on otteissa hyvääkin

Pelin lopputuloksesta Akaa-Volleyn taustojen suurmies Risto Lahti painotti omaan rauhalliseen tyyliinsä malttia.

– Vaikka joukkue menee koko aika eteenpäin ja tuloksia halutaan, niin joukkueen sisällä kuin katsomossakin pitää muistaa, että tässä nyt ollaan kuitenkin aika alkumetreillä ja vasta opetellaan liigaympyröitä. Voittoja ei tule samalla tavalla keskinkertaisella pelillä kuten ykkössarjassa menneillä kausilla. Pitää olla entistä huolellisempi, kun pienet marginaalit ratkaisevat. Helpoista palloista pitää saada virheet pois. Myös syöttöruudussa akaalaisten virhemäärä on vielä turhan suuri.

Vuosia pelejä seuranneena on helppo yhtyä Riston näkemyksiin. Joukkue hitsautuu vähitellen yhteen paremmin ja paremmin. Koko Akaa-Volleyn aloituskuusikko liberoineen on nähdyissä peleissä osoittanut olevansa liigakelpoinen. Mikä ilahduttavinta, myös kotiyleisö on löytänyt tiensä Monarille runsain joukoin ja osoittaa näin tukensa joukkueelle. Katsomossa on mahtava tunnelma.

Ensi viikonloppuna Akaa-Volley matkustaa Rovaniemelle Team Lakkapään vieraaksi. Kotisalissa pelataan jälleen lauantaina  11.11. kello 18 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi sarjakakkonen Etta Oulusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?