Kasperin ja Joonatanin pikkuveljelle oli nimi valmiina

Mikko ja Anniina Pörstin Hämeenlinnassa syntynyt poika sai lahjaksi Lions Club Toijala/Akaa leidien kutoman juhlavuoden pipon.

Toijalan Junkkarissa asuvat Kasper ja Joonatan Pörsti saivat 23. syyskuuta pikkuveljen. Poikien vanhemmat Anniina ja Mikko Pörsti jättivät kahden ensimmäisen lapsen jälkeen yhden nimen varalle, ja nyt sille tuli käyttöä.

– Paineita on tietysti ollut, ja kyllä me periaatteessa olemme päättäneet, että etunimi on Jesperi. Nimiäiset pidetään marraskuussa, Anniina kertoo.

Pörstin perheen nuorimmainen on yksi akaalaislapsista, jotka ovat syntyneet Suomen 100-vuotisjuhlavuotena Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa. Niinpä se sai lahjaksi Lions Club Toijala/Akaa leidien kutoman juhlavuoden pipon.

– Tiesin, että Taysissa oli jaettu pipoja, mutta tämä tuli yllätyksenä. Vauva sai lisäksi villasukat ja toisenkin, raidallisen pipon, Anniina sanoo.

Kasper ja Joonatan ovat syntyneet Tampereella, koska silloin perhe asui vielä Hämeenkyrössä. Nyt Anniina halusi synnyttämään Hämeenlinnaan.

– Sitä kehuttiin neuvolassa, ja muutenkin oli kuullut paljon positiivista palautetta. Ja kyllä se olikin tosi kiva paikka.

Myös Mikko kehuu Hämeenlinnaa rauhalliseksi paikaksi synnyttää. Ennen syntymää rauhallisuudesta ei juuri ehditty nauttia, sillä vauva syntyi vauhdilla, alle puoli tuntia sairaalaan tulon jälkeen.

– Me olimme Jontun kanssa olleet kalassa ja perattiin vielä kaloja, kun Anniina sanoi, että tänään se voisi syntyä, Mikko kertoo lähdöstä.

Haastattelun päätähti otti haastattelun rauhallisesti.

Maanläheisyyttä ja luonnonrauhaa

Anniina aikoo olla vauvan kanssa kotona kevääseen saakka, ja kesällä Mikko on lomallaan sekä Jesperin että nyt 8- ja 5-vuotiaiden Kasperin ja Joonatanin kanssa.

Anniina avasi Hiusstudio HehQ:n Toijalan Valtatielle Suvi Halmeen kanssa vain viikkoa ennen kuin sai tietää lapsen tulosta. Yritys on pyörinyt hyvin Halmeen voimin, joten Anniina ei pidä turhaa kiirettä töihin.

Joonatanin (vas.) ja Kasperin veljestä tulee Jesperi.

– Kyllähän sitä haluaa palata takaisin, mutta haluan myös rauhoittaa arkea. Syksyllä lapsi menee osa-aikahoitoon, koska pystyn yrittäjänä järjestelemään töitäni iltoihin ja viikonloppuihin.

Mikko Pörsti työskentelee Keittiömaailman asentajana eri puolilla Pirkanmaata. Sekä hän että Anniina ovat lähtöisin Vantaalta, ja kun perhe asui Hämeenkyrössä, oli mielessä myös paluu pääkaupunkiseudulle. Maltilliset talojen hinnat toivat Pörstit kuitenkin Akaaseen vuonna 2012, omien sanojensa mukaan täysin ummikkoina. Nyt Mikko ja Anniina kehuvat Junkkaria hyväksi paikaksi asua.

– Lapsetkin ovat juurtuneet jo tänne, ja täällä on maanläheisyyttä ja luonnonrauhaa.

Pojilla on Junkkarissa myös paljon kavereita, ja Kasper luetteleekin nopeasti kolme Veetiä ja liudan muita tyttöjä ja poikia lähikaduilta.

Mikon mukaan isoveljet ovat ottaneet myös vauvan kaverikseen.

– Eilenkin Kasper vahti veikkaa, kun me muut olimme saunassa.

Kasperin jatkosuunnitelmat veljen kanssa ovat simppelit.

– Me aiotaan Jontun kanssa opettaa sille riehua.

Lions-leidien lahjoittaman pipon mukana neuvolasta annetaan myös kirje pipon saajalle.