Leijona Futsal venytti voittoputken neljään otteluun

Petri Grönholm valittiin parhaaksi Leijonaksi Espoossa. Grönholm oli vahva myös edellisestä pelissä Kemiä vastaan. Kuva Tuukka Nyström.

Futsal-Liigassa Akaan Leijona Futsal matkusti viime lauantaina Espooseen GFT:n vieraaksi. Haussa oli jo neljäs peräkkäinen voitto. Erinomaisen esityksen ja kovan taistelun jälkeen ryöstöretki onnistuikin, ja täydet kolme pistettä matkasi Leijona-bussin mukana Pirkanmaalle. Päätöslukemiksi kirjattiin niukka 2–3 (0–2) -vierasvoitto.

Kolmen voitto-ottelun turvin hyvillä mielin Espooseen saapunut Leijona Futsal oli avausjaksolla todella vahva. Se pakotti kotijoukkueen puolustuskannalle, ja loi vaarallisemmat maalipaikat. Kuten viime peleissä on ollut tapana, nyt niitä parempia jaksoja on alettu saamaan näkymään myös tulostaululla. Miikka Hurme jatkoi viime pelin tehovirettään laukomalla 0–1 -maalin Jussi Nyströmin esityöstä. Jakson loppupuolella oli Tatu Ahosen vuoro väläyttää hyökkäyspelitaitojaan. Petri Grönholmin syötön jälkeen pallo komeasti GFT-maalin alanurkkaan, ja Leijona Futsal 0–2 -taukojohtoon.

Kahden maalin johtoa sanotaan usein pallopeleissä vaarallisimmaksi, ja sitä se tuntui olevan nytkin. GFT tasoitti pelin virtausta väkisin toisella jaksolla, ja taisteli kaikin voimin vastaan. Se pääsi iskemään kavennusosuman viiden minuutin pelin jälkeen, mutta ilo oli lyhyt. Heti seuraavasta hyökkäyksestä pelin parhaaksi Leijonaksi valittu Grönholm viimeisteli näyttävän yksilösuorituksen jälkeen 1–3 -lukemat Hurmeen esityön jälkeen.

GFT jatkoi taistelua, ja se sai lohdutuspalkintonsa jakson puolivälissä, kun Panu Autio iski illan toisen maalinsa ja toi GFT:n 2–3 -tilanteeseen. Tämän lähemmäksi se ei kuitenkaan päässyt, vaikka paikkoja oli. Autio itse pääsi ampumaan Leijona Futsalin kuudennen rikkeen takia tuomitun kaukorankkarin vain seitsemän sekuntia ennen päätösvihellystä. Vieraiden oivasti jälleen kerran pelannut maalivahti Juho Laine oli kuitenkin parempi, ja varmisti torjunnallaan täyden pistepotin hyvin taistelleelle akaalaisryhmälle.

Leijona Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Avausjakso oli tosi hyvä meiltä, melkeinpä jopa kauden parasta. Molemmat ketjut saivat pidettyä palloa hyvin, ja pääsimme myös kääntämään pallonhallintaa vaarallisiksi tilanteiksi. Olemme saaneet itseluottamuksemme takaisin, ja se näkyy tällä hetkellä kentällä. Tästä on hienoa jatkaa ensi viikonlopun huippuotteluun, Stankovic hehkutti.

Tuo valmentajan mainitsema huippuottelu tarkoittaa sitä, että kolmena viime kautena Futsal-Liigan voittanut Sievi Futsal saapuu vierailulle Akaaseen. Ottelu käynnistyy lauantaina tuttuun tapaan klo 14 ja jaossa on taas tärkeitä pisteitä taistelussa liigan kärkipaikoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?