Vastine Mäntymäen henkilökunnan puolesta kirjoittaneille henkilöille

Ensiksi pyydän anteeksi käytöstäni valtuuston kokouksessa 9.10. Jatkossa pyrin olemaan reagoimatta ilmeilläni tai eleilläni liikaa puheenvuoroihin. En olisi saanut naurahtaa lukiessani hallituksen esitystä. Pahoittelen tätä syvästi.

Jatkossa en lue enää hallituksen esitystä vaan totean, että hallituksen pohjaesitys on esityslistalla ja luen muutosesitykset ääneen tai sihteeri näyttää muutosesitykset esitystekniikkaa hyödyntäen.

Pahoittelen koko valtuuston puolesta sitä, että jouduin kahteen kertaan puuttumaan kokousta häiritsevään keskusteluun. Kokouksessa on puheoikeus valtuutetuilla ja viranhaltijoilla. En ymmärrä, mihin kirjoittajat viittaavat entisten valtuutettujen kommenteilla ja niiden vaikutuksella kokouksen kulkuun.

Totean, että tulin kyseisenä päivänä suoraan töistä yhteiskoululle kello 17 alkaneeseen kokoustekniikkakoulutukseen. Se päättyi 18.45, ja välittömästi alkoi rehtori Vuoriston esitys Kansakoulu Akaassa 150 vuotta ja edelleen välittömästi sen jälkeen alkoi valtuuston kokous. Kokoussalissa ei ollut edes vettä tarjolla. Lounaalla kävin aiemmin päivällä puolen päivän aikaan. Kokoustauon pidimme 21.30–21.39. Silloin pääsin ostamaan ja juomaan pillimehua. On selvää, että verensokerin laskiessa keskittyminen herpaantuu.

Jatkossa en puheenjohtajana tule sallimaan koulutuksia ennen varsinaista valtuuston kokousta. Lisäksi tulen esittämään valtuuston talousarviokokouksessa kokoustarjoilujen palauttamista kaupungin kokouksiin, koska on kaikkien etu, että päättäjillä ovat verensokerit kohdallaan, kun tehdään yhteisiä Akaan päätöksiä.

Nähdäkseni valtuustolta löytyy yhteistyökykyä yhteisten asioiden päätöksenteossa. Demokratian rikkaus on se, että asioista saa ja voi olla eri mieltä.

Jaakko Leinonen

Akaan valtuuston puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?