Kaupunginhallitus siirsi päätöksen Mäntymäen myynnistä marraskuulle

Akaan kaupunginhallitus käsittelee Mäntymäen vanhainkodin myynnin seuraavassa kokouksessaan 7. marraskuuta. Hallitus ei viime tiistaina ottanut asiaa lisälistalta käsittelyyn.

– Perusteena oli se, että kaikki jäsenet eivät olleet ehtineet tutustua asiaan, koska se tuli lisälistalta, vs. kaupunginjohtaja BriittaLiisa Sinivuori kertoo.

Sinivuoren mukaan valtuuston 9.10. tekemä päätös Mäntymäen myynnistä oli periaatepäätös, ja kaupunginhallitus tekee ratkaisun tarjouskilpailusta. Vaikka valtuuston päätöksessä ei ole mainintaa periaatepäätöksestä, Sinivuoren mukaan se ilmaisee valtuuston kannan.

– Valtuuston poliittinen tahto tuli selväksi, että Mäntymäki myydään, Sinivuori toteaa.

Valtuuston päätöksen mukaan Mäntymäki myydään parhaimman tarjouksen tehneelle Esperi Care Oy:lle.

Valtuuston päätösten laillisuutta valvova kaupunginhallitus päätti tiistain kokouksessaan, että Mäntymäen myyntiä koskeva päätös on syntynyt oikeassa järjestyksessä ja päätös pannaan täytäntöön. Hallitus oli asiasta yksimielinen.

Vielä viime maanantaina valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Mäntymäen myyntiä vastustanut Hannu Järvinen (sd) epäili päätöksen laillisuutta perustellen kantaansa sillä, että asia kuuluu kaupunginhallituksen toimivaltaan. Järvinen kieltäytyi ensin pöytäkirjan tarkastajana allekirjoittamasta valtuuston pöytäkirjaa. Järvinen allekirjoitti pöytäkirjan kuitenkin myöhemmin maanantain aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?