Toijalan Valppaan Lokaturnaus keräsi Monarille kymmeniä sulkapalloharrastajia

Miesten kaksinpelin harrasteluokkien finalistit Arttu Mäntysaari (vas.) ja Kari Grönholm. Kuva Outi Penninkangas.

Sunnuntaina 15.10. pelattiin Monarilla jo perinteiseksi muodostunut Lokaturnaus. Valppaan järjestämä turnaus on yksi neljästä harrasteturnauksesta, joita Valppaan sulkapallojaosto järjestää vuosittain.

Pelaajia turnaukseen ilmoittautui mukaan ennätysmäärä. Sulkapalloilijoita oli Mansen Sulasta, Hämeenlinnan Sulkapalloilijoista, Riihi-Dropista Riihimäeltä, Sulkasetistä Tampereelta, Parkanon Sulasta sekä noin parikymmentä seuraan kuulumatonta harrastajaa. Valpaslaisia mukana oli ennätykselliset 27 pelaajaa. Yhteensä pelaajamäärä nousi yli kahdeksaankymmeneen.

Kilpailuissa pelattiin 17 eri luokassa. Mukana oli niin kaksinpelejä 13-15 -vuotiaista aina nelinpeleihin 40-vuotiaiden ikäluokassa. Pitkän päivän aikana luokkien voittajien selville saamiseksi pelattiin 142 peliä. Valppaan omat pelaajat selvisivät voittajiksi yhteensä kahdeksassa luokassa, loppujen yhdeksän luokkavoiton mennessä eri seuroille ja yksittäisille pelaajille.

Edellisten vuosien tapaan suosituimpia luokkia olivat miesten C-luokat ja miesten harrasteluokat. Näissä luokissa oli noin 15 pelaajaa yhdessä pelimuodossa. Myös muut luokat ja pelimuodot, varsinkin sekanelinpelit, keräsivät kiitettävästi osallistujia.

Eniten pelaajia keränneissä luokissa voitot karkasivat pääosin ulkopaikkakunnille. Miesten kaksinpelin C-luokan voittoon tahkosi MaSun Matias Stenfors, jonka peliesitykset kestävät myös kansallisten kisojen C-luokan. Miesten nelinpelin C-luokassa voittajiksi selvisivät Valppaan Sonja Lius ja Susanna Hakala. Sulkapallossa naisten on mahdollista osallistua miesten luokkiin. Hyvän haasteen loppupelissä antoivat SulkaSetin pari Janne Lehtinen ja Markus Flinck.

Miesten kaksinpelin harrasteluokassa Valppaan Arttu Mäntysaari selvitti tiensä tiukkojen pelien kautta finaaliin, jossa joutui kuitenkin nöyrtymään kokeneemmalle Kari Grönholmille. Harrasteluokan miesten nelinpelissä voittoon pelasivat Riihi-Dropin Kimmo Vähätalo ja Juha Sorvali.

Seuraavat kotikisat Valpas järjestää 6.12. itsenäisyyspäivänä. Sitä ennen kausi kuitenkin jatkuu kansallisilla kilpailuilla ympäri Etelä-Suomea.

Lokaturnauksen tulokset löytyvät nettiosoitteesta https://www.toijalanvalpas.fi/?p=3153

Mikko Vuorinen

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>