Tiistaiseurassa puhutaan vallasta ja väkivallasta

Seniorituvalla Toijalan Kirkkotori 6:ssa tiistaina 17.10. kello 15 kokoontuvassa Tiistaiseurassa keskusteluaiheena on, miten turvautuminen väkivaltaan voitaisiin kääntää parempiin toimintamalleihin. Tilaisuus on kaikille avoin.

Maailman tiedotusvälineet saavat jatkuvasti kaipaamaansa materiaalia ajankohtaisista tapahtumista ja myös väkivallanteoista. Historianopettaja toisti aikoinaan tunneillaan useinkin: ”Koska ihminen olisi kiltiksi oppinut?” Sotahan ei ole muuta kuin pyrkimystä ratkaista asioita väkivalloin. Väkivallan syitä voi kyllä monissa tapauksissa ymmärtääkin, mutta paljon on myös käsittämätöntä ”liipasinherkkyyttä”, mielijohteellisten vihan purkausten kohdentumista ns. viattomiin, asioiden hoitamista henkisen väkivallan keinoin. Monesti myös lähimmäisten puolustaminen antaa aiheen väkivallan käyttämiseen.

Sauli Turja

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>