Jaana Karrimaa hakee Akaan hallintopäälliköksi

Akaan hallintojohtajaksi hakeva Jaana Karrimaa toimi Viialan kunnanjohtajana vuosina 1995-2006. Tammikuussa 2016 Karrimaa osallistui Akaan Seudun juhlakirjan julkistamistilaisuuteen Kulttuuritalo Laaksolassa. Kuva Pauli Mikkonen.

Viialan viimeinen kunnanjohtaja Jaana Karrimaa hakee Akaan hallintopäällikön virkaa. Hakuaika päättyi 6. syyskuuta. Viime maanantaina 9. lokakuuta Karrimaa valittiin Turun lähellä sijaitsevan Nousiaisten kunnanjohtajaksi 21 äänellä toisen ehdokkaan saadessa 4­ ja kolmannen 2 ääntä. Nousiaisissa kunnanjohtajalle maksetaan palkkaa 6700 euroa kuussa.

Jaana Karrimaa kertoo, että hän on hakenut useampaakin tehtävää ja että ei ole vielä perunut muita hakujaan.

Karrimaa siirtyi Viialasta Harjavallan kaupunginjohtajaksi vuonna 2006. Tämän vuoden helmikuussa Harjavallan valtuusto perusti tilapäisen valiokunnan käsittelemään Karrimaan erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Maaliskuussa Karrimaa ilmoitti eroavansa virasta.

Akaan hallintopäällikön virkaa hakevat myös Merja Enlund Seinäjoelta, RiinaEveliina Eskelinen Tampereelta, Teuvo Hakala Urjalasta, Soile Hanski Akaasta, Tarja Hartikainen Tampereelta, Matti Kannus Kangasalta, Hanna KullaNumminen Akaasta, Marko Latja Tampereelta, Samuli Nissilä Helsingistä, Anssi Nykänen Leppävirralta, Henna Piilola Sahalahdelta, Maarit Raivio Akaasta, Riku Rekonen Tampereelta, Joakim Roth Tampereelta ja Salla SaariMännistö Jyväskylästä.

Virkaa haki kaikkiaan 17 henkilöä, joista yksi veti hakemuksensa pois ennen hakuajan päättymistä. Kaupunginhallitus käsittelee valintaa ensi tiistaina 17. lokakuuta, ja valtuusto päättää asiasta 25. lokakuuta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>