Viialan lapsia ollaan nyt siirtämässä Vesilahteen ja Kumpulan leirikeskukseen

Akaan seurakunnan omistamaan Kumpulan leirikeskukseen ollaan siirtämässä kolme ryhmää Viialan yhtenäiskoulun kolmos- ja kuutosluokan oppilaita.

Akaan kaupunki aikoo siirtää Viialan yhtenäiskoulun oppilaita väistötiloihin muun muassa Onkemäen koululle Vesilahteen. Tyhjänä olevalle koululle on siirtymässä 65 alkuluokan eli luokkien 0–2 oppilasta. Nämä luokat ovat nyt Keskustan koulun viereisissä parakeissa, joiden käyttö loppuu 31. lokakuuta.

Viialan yhtenäiskoulun muista oppilaista luokat 3 A ja 3B sekä 6C on menossa Akaan seurakunnan omistamaan Kumpulan leirikeskukseen Viialan Heinäsuolle. Onkemäelle ja Kumpulaan tarvitaan bussikuljetus. Keskustan koulun pihasta on Onkemäen koululle 14 kilometriä ja Kumpulaan 3,9 kilometriä.

Yhtenäiskoulun muita ryhmiä on tarkoitus sijoittaa Viialan seurakuntasaliin, Viialan kirjastolle, Keskustan koulun asuntolaan ja Hirvialhon koulun pihalla olevaan Vahalaan. Kaupunginhallituksen tiistaina hyväksymästä suunnitelmasta ei käy ilmi, mitkä luokat siirtyvät mihinkin.

Rasin koulun 0–1-luokkien oppilaat ovat siirtymässä Keskustan koulun parakeista Rasin koulua vastapäätä olevaan entiseen asuntolaan. Rasin kakkosluokka siirretään Viialan kirjastolle ja siellä nyt oleva nelosluokka Wiiala-talolle nuorisotilaan tai perhekeskuksen tiloihin. Siellä jatkavat myös Rasin koulun 3. ja 5. luokka.

Kaupunki on sopinut väistötilojen terveys- ja palotarkastukset perjantaille 13.10. kello 12-14.

Rasin koulun tiloja ei siis käytetä väistötiloina, vaikka sellaistakin on aiemmin ehdotettu.

Lakkautettu Onkemäen koulu sijaitsee Vesilahdessa, 14 kilometrin päässä Viialan yhtenäiskoulusta. Kuva: Katariina Onnela/Lempäälän-Vesilahden Sanomat.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>