Hämeentien R-kioskin ryöstössä käytettiin ilma-asetta

Hämeentien R-kioski Toijalassa ryöstettiin aseella uhaten torstaina 21.9.

Rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisin Valkeakosken poliisiasemalta kertoo, että Hämeentien R-kioskin ryöstöstä epäillyt miehet ovat myöntäneet teon. Sama kaksikko yritti ryöstää myös Lempäälässä ruokakaupan. Kaksi valkeakoskelaismiestä on ollut vangittuna, mutta nyt he odottavat vapaalla oikeudenkäyntiä. Miehet ovat syntyneet 1960- ja -90-luvuilla.

Antti Uusipaikan mukaan miehet ovat kertoneet käyttäneensä teoissa ilma-ase. Miehet heittivät R-kioskin ryöstön jälkeen aseen sekä tekovaatetusta ulos autosta pakoreitin varrelle paetessaan Toijalasta Sääksmäen suuntaan. Poliisi on etsinyt asetta tuloksetta myös poliisikoiran avulla.

– Tekijät ovat itsekin halunneet poliisin löytävän aseen ja ovat avustaneet poliisia, kun asetta on käyty etsimässä pakoreitin varrella. Useista etsinnöistä huolimatta sitä ei ole löytynyt, Antti Uusipaikka toteaa.

Uusipaikan mukaan törkeä ryöstö edellyttää hengenvaarallisen välineen, kuten puukon tai ampuma-aseen käyttöä. Rikoskomisarion mukaan ilma-asetta ei katsota hengenvaaralliseksi aseeksi.

Miehet ovat kuuluisteluissa kertoneet, että tekojen motiivina on ollut rahan tarve ja että teot on tehty lyhyen harkinnan jälkeen.

– Miehet ovat itsekin pitäneet tekoa tyhmänä ja olleet pahoillaan tapahtuneesta, Uusipaikka sanoo.

Teoissa miehet vaihtoivat vuoroin osia toisen käydessä liikkeessä ja toisen toimiessa pakoauton kuljettajana. Hämeentien R-kioskissa kävi nuorempi tekijöistä.

Tekijöillä on ennestään rikoshistoriaa.

Hämeentien R-kioski ryöstettiin aseella uhaten torstaina 21.9. Poliisi sai tekijät kiinni takaa-ajon jälkeen Valkeakoskella sijaitsevasta asunnosta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>