Akaanporttiin tulee muoti- ja sisustusliikkeitä

Kiinteistö Oy Akaan Risteys valmistuu tämänhetkisten suunnitelmisen mukaan ensi keväänä.

Jyväskyläläinen sijoitusyhtiö Screenmax rakennuttaa 500 neliön myymäläkiinteistön Akaanportin alueelle Toijalan ABC:n viereen. Kartanotyyliseen rakennukseen tulee ainakin muotiin ja sisustukseen keskittyviä erikoisliikkeitä.

– Naisväelle tarkoitettuja juttuja pääosin, ja ehkä siinä voisi kahvilakin olla. Liikkeitä en voi vielä mainita, mutta ne julkaistaan myöhemmin, kertoo Screenmaxin toimitusjohtaja Matti Toivonen.

Rakennus jaetaan kahteen tai kolmeen osaan, ja suurin piirtein puolet tiloista on jo vuokrattu.

– Toiseen puolikkaaseen haetaan toimijoita, Toivonen sanoo.

Puisen myymälärakennuksen toimittaa FM-Haus Jokioisilta, ja muista urakoista kuten sähkö-, lvi- ja maanrakennustöistä vastaavat akaalaiset yritykset.

Putkien paikat täytyy vielä varmistaa

Akaan kaupunki myi Satamatien ja Sirkesalontien kulmassa olevan noin 3500 neliön tontin Screenmaxille toissa viikolla. Kauppaa valmisteltiin lokakuussa 2016 kaupunginhallituksen hyväksymällä esisopimuksella. Kauppahinnaksi sovittiin jo tuolloin 42 144 euroa.

Ennen rakentamisen aloittamista täytyy vielä tutkia tarkemmin maan alla kulkevien putkien paikat.

– Pohja on vielä vähän hankala, koska siellä menee öljy- ja kaasuputkea. Kaikkea ei ole vielä kaivettu esiin, mutta sijainnit ovat tiedossa sillä tarkkuudella, että tonttikauppa pystyttiin tekemään, Matti Toivonen sanoo.

Hänen mukaansa rakentaminen alkaa, kun nähdään, että rakennus mahtuu kestävälle maapläntille.

Erikoisliikkeet tulevat Sirkesalontien alkuun Toijalan ABC:n viereen.

– Alustava suunnitelma on, että loppukeväästä kohde olisi valmiina kesän myyntejä varten.

Esisopimuksessa Screenmaxille varattiin tämän vuoden loppuun saakka Satamatien varresta viereinen, noin 1753 neliön tontti toiminnan laajentamista varten kymmenen euron neliöhinnalla.

 

Lidlin tulo Akaaseen ei ole edennyt

Viime vuosina nopeasti rakentuneella Akaanportin yritysalueella on vielä vapaana yksi hehtaarin tontti ABC-aseman takana ja 0,4 hehtaarin tontti Lentiläntien ja Satamatien risteyksessä. Lisäksi kaupunki on käynyt neuvotteluja yhdestä alueen tontista.

Kaupunki selvitytti viime vuonna myös Satamatien toisella puolella olevan entisen kaatopaikka-alueen maaperään Lidlin tarpeisiin. Saksalaisketju ei kuitenkaan ole vielä rantautunut Akaaseen.

– Lidlin suhteen ei ole homma edennyt. Kaava-asiaa alueelle kuitenkin edistetään, joten eiköhän siihen joku toimija jossain vaiheessa saada, kommentoi Akaan kaupunkikehtysjohtaja Jyri Sarkkinen.

Akaalainen Tujunen-Yhtiöt on rakentanut Akaanportin alueelle neljä yrityshallia, joista kaksi näkyy etuvasemmalla olevan liikekeskuksen takana ja kaksi oikealla. Parhaillaan alueelle on tekeillä myös TH-Monirakennuksen halli.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>