Leijona Futsalilla kahden voiton viikko

Mika Jussila sai kunnian ratkaista Ilves-pelin voiton Akaaseen sunnuntaina. Kuva: Leijona Futsal

Futsal-Liiga jatkui viime viikolla akaalaisten osalta kahdella vierasottelulla, jotka molemmat pelattiin Tampereella. Kovan taistelun jälkeen lopputuloksena oli kaksi voittoa, kun ensin keskiviikkona PP-70 kaatui lukemin 1–4 (1–1) ja sunnuntaina vuorostaan Ilves voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–4, 3–3 (1–2).

Sunnuntain peli oli todella tasaista vääntöä, mutta samaa ei voi sanoa keskiviikkoillan ottelusta. Kotijoukkue PP-70 oli raskaasti jyrän alla läpi pelin, vaikka numerollisesti se mukana pysyikin aina toiselle jaksolle saakka. Tamperelaisten peli perustui täysin puolustussumppuun ja vastahyökkäyksiin, joissa se tosin olikin ajoittain todella vaarallinen. Vaikka peli kääntyi lopulta selvästi vierasjoukkueelle toisella jaksolla, oli Leijona Futsalin maalivahti Juho Laine isossa roolissa kauden avausvoitossa. Maalinteosta huolehtivat vierailijoista Dusan Milojevic, Miikka Hurme, Petri Grönholm sekä Jussi Nyström.

Ilves-ottelu ei tasoltaan noussut huippupeliksi, mutta todella tasainen ja sitä kautta se oli myös viihdyttävä. Kotijoukkue meni ensin nopeaan johtoon heti avausminuuteilla. Vierasjoukkueen Tatu Ahonen tasoitti kuitenkin yhtä nopeasti ja teki samalla avausmaalinsa Leijona-paidassa. Kun vielä Hurme osui juuri ennen taukovihellystä, lähdettiin toiselle jaksolle vierasjohdossa.

Toisen jakson alussa Ilves oli terävämpänä, ja se nousi johtoasemaan. Leijona Futsal oli unessa, mutta heräsi kuitenkin takaiskujen myötä. Kahden maalin mies Hurme oli jälleen pahanteossa, kun Ahosen oiva vapaapotku vapautti maalintekoon takatolpalta.

Viimeiset kymmenen minuuttia ja jatkoaika molemmat joukkueet hakivat voittomaalia tuloksetta. Tällä kertaa torjuntavuorossa ollut Leijona-maalivahti Tuomas Kallioinen pelasti viime hetkillä vielä joukkueensa voittomaalikilpailuun. Siinä vierailta osuivat kaikki: niin Nyström, Ahonen kuin myös erinomaisen pelin pelannut Mika Jussila, jonka osuma jäi lopulta voittomaaliksi Ilves-pelurin epäonnistuessa viimeisessä laukauksessa.

Kahden voiton viikon myötä katseita siirretään taas nopeasti eteenpäin. Jo lauantaina odottaa seuraava koitos, kun hyvin kauden aloittanut FC Kemi vierailee Akaassa. Ottelu alkaa kello 14 ja kyseessähän on todellinen akaalaisen palloilun superpäivä, sillä Akaa-Volleyn kotipeli lentopallon Mestaruusliigassa käynnistyy heti perään kello 18.

Jussi Nyström valittiin keskiviikon PP-70 -ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?