Ylipaino riesana

Ylipainon kera tuskailevien ihmisten määrä on suuri, siitä puhuminen on monelle vaikeaa. Lihavalle viittaus hänen yhä lisääntyvään painoon tuottaa usein pahaa mieltä ja kiukkua ja ”itse minä kiloni kannan” -lausahduksen vihaiseen sävyyn. Toki kantavatkin kilonsa, mutta siitä aiheutuvia lääkärikäyntejä, lääkitystä, nivelleikkauksia, ”saikkuja” ja niin edelleen, niistä kantavat vastuun veronmaksajat.

Lääkärin ensimmäinen neuvo laihtumiseen ei saa olla leikkaus, ammattilaisen täytyy rohjeta sanoa ne asiat, joita ylipainoisen täytyy noudattaa, mikäli haluaa kiloistaan eroon. Oikea ruokavalio ja liikunta luonnossa ovat avainasemassa aloittelijalle. Valmentajia, terapeutteja, psykiatreja ei tarvita.

Nuoria pullukoita näkee yhä enemmän, tämä kehitys ei tiedä hyvää. Mukana seuraa työkyvyttömyys, lääkäreiden, leikkaussalien ja apuvälinevarikon henkilökuntaan tutustuminen perinpohjin, voi, voi.

Toni Lajos

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>