Lukiolaiset veivät Tarpiakodin asukkaita ulkoilemaan

Ulkoilun jälkeen paistettiin kaikille grillimakkarat.

Torstaina 5.10. vietettiin iäkkäiden ulkoilupäivää. Päivän teeman mukaisesti 15 Akaan lukion opiskelijaa vei Tarpiakodin vanhuksia ulkoilemaan Tarpiakodin lähiympäristöön. Ulkoilun päätteeksi kaikille oli tarjolla kuumaa glögiä ja grillimakkaraa.

– Vähäisen henkilökunnan vuoksi tein lukiolle haasteen, että voisimmeko saada nuorisoa ulkoiluttamaan vanhuksia. Akaan lukion Rehtori Tuovi Ronkainen oli haasteesta mielissään,  ja hän otti siitä heti kopin, kertoo Sari Peltomäki Tarpiakodista.

Rehtori Tuovi Ronkaisen mukaan iäkkäiden ulkoilupäivä sopii luontevasti lukion opetussuunnitelman mukaiseen ohjelmaan.

Veikko Toivosella ei ollut mitään sitä vastaan, että Iiris Halme työnteli häntä pitkin Kylmäkoskea.

– Lisäksi Kylmäkosken suuntaan meiltä on aika vähän kontakteja, joten on kiva käydä välillä täälläkin, Ronkainen toteaa.

Akaan lukion opo Hannele Halmela-Taberman kertoo, että ulkoilupäivä sopii myös lukion NLP-kurssiin.

– NLP on psykologian osa-alue, ja siihen kuuluu myös ohjaamista ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Meiltä on täällä abeja, jotka ovat mukana nimenomaan NLP-ryhmän puitteissa, Halmela-Taberman kertoo.

Sade ja koleus eivät ulkoilua haitanneet

Eräs NLP-kurssin mukana iäkkäiden ulkoilupäivään osallistunut oli abiturientti Iiris Halme. Ulkoilukaverikseen hän oli saanut Veikko Toivosen.

Kirsti Saarinen sai ulkoilukaverikseen Julius Saarisen.

Halmeen mukaan parivaljakko tulee mainiosti juttuun keskenään. Pyörätuolissa istuva Toivonen nyökyttelee ja myöntää, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, että nuori nainen työntelee häntä pitkin Kylmäkoskea.

– Tämä on huippu homma, ei ole tällaista tapahtunut ikinä ennen, vaikka minulla on ikää lähemmäs sata vuotta, 91-vuotias Toivonen tuumii.

Tarpiakodin ulkoilupäivä ei rajoittunut pelkästään Tarpiakodin asukkaisiin. Mukaan haettiin myös Tarpiakodin viereisessä rivitalossa asuva Kirsti Saarinen, joka sai ulkoiluparikseen Akaan lukion abiturientin Julius Siltasen.

Siltasen mukaan ulkoilupäivä on mukavaa vaihtelua normaaliin koulupäivään.

– On kiva päästä ulkoilemaan ja näkemään vanhusten elämää, en ole aikaisemmin käynyt Tarpiakodissa enkä tässäkään talossa, Siltanen toteaa.

Vaikka ulkoilupäivän sää oli sateinen ja kolea, ei se ainakaan Saarista tuntunut haittaavan.

– Minua ei keli haittaa kun sain tuollaisen nuoren miehen viereeni. Tällaiset päivät ovat ihania, tykkään kun on kaveri mukana ulkoilemassa. Nämä nuoret ihmiset ovat todella hienoja. Minulla ei ole moitteen sanaa nuorista naisista eikä nuorista miehistäkään. Tänne on kasvamassa todella hieno sukupolvi, Saarinen sanoo.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>