Tehdäänkö havuseppeleet sankarivainajille?

Suomi täyttää 100 vuotta 6. joulukuuta. Koko vuosi on juhlittu tasavaltamme loistavaa historiaa monin erilaisin tapahtumin ja varsinainen huipentumahan on vielä edessä. Hanna Hevonoja ja Maritta Salo haluavat juhlavuonna muistaa myös heitä, jotka uhrasivat henkensä maamme itsenäisyyden puolesta. Toimeliaat naiset ovat valmiina järjestämään talkooiltoja Kukkapalvelu Laakson tiloissa Viialassa, että ainakin Viialan sankarihaudoille saadaan pienet havuseppeleet itsenäisyyspäiväksi.

Viialan sankarihautausmaa syksyn loistossa.

– Mikään ei estä tekemästä havuseppeleitä kaikille Akaan sankarihaudoille. Olemme valmiit järjestämään niin monta iltaa kuin tarvitaan. Sehän vasta upeaa olisi, jos saisimme Akaassa tällaisen aikaiseksi, sanoo Hevonoja.

Seppeleen sitominen ei Hanna Hevonojan mielestä ole ollenkaan vaikeaa ja naiset ovat valmiina opastamaan.

Havuseppeleeseen tarvitaan myös havuja. Hanna Hevonoja toivoo myös, että hänelle ilmoittautuisivat myös ne maanomistajat, jotka ovat valmiita kuusia tähän tärkeään asiaan lahjoittamaan.

– Tehdään yhdessä jotakin konkreettista itsenäisyyspäiväksi. Kyllä minä tässä nyt vähän haastan väkeä liikkeelle, että eiköhän hoideta tämä homma, kannustaa Hevonoja.

Lisätietoja talkoista antaa Hanna Hevonoja, puh. 0400 633 391.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?