Maastoviestien piirinmestaruuskisat päättivät yleisurheilun kesäkauden

11-vuotiaat pojat odottavat omien joukkueidensa saman ikäisiä tyttöjuoksijoita vaihtoon. Keskellä Toijalan Vauhdin viestijuoksija Arttu Viljanen (nro 24). Kuva: Tuulikki Moisio.

Hämäläisten seurojen yleisurheilukesä huipentui piirinmestaruusmaastojuoksuviesteihin, jotka juostiin keskiviikkoiltana 27.9. Nahkialanvuoren kuntoradalla Akaassa. Viesteihin osallistui yhteensä 176 juoksijaa 14 eri seurasta 22 joukkueessa, joten paikalla päästiin nauttimaan todellisesta juoksun juhlasta.

Eniten joukkueita oli saanut kokoon Lempäälän Kisa Yleisurheilu, joka oli mukana peräti neljällä joukkueella. Tampereen Pyrintö osallistui 3 joukkueella, ja loput seuroista kahdella tai yhdellä joukkueella. Viestissä juostiin yhteensä 8 osuutta järjestyksessä T9, P9, T11, P11, T13, P13, T15, P15.

Vahvalla edustuksella viesteihin osallistunut Lempäälän Kisa voitti melko odotetusti piirinmestaruuden. Etumatkaa tuli yli minuutin verran kisan kakkoseen ja kolmoseen eli Tampereen Pyrintöön ja Ikaalisten Urheilijoihin nähden. Nämä kaksi joukkuetta ratkaisivat keskinäisen järjestyksensä tiukan loppukiritaiston tuloksena.

Akaalaisseuroista Viialan Valtti sai kokoon kaksi joukkuetta, joiden sijoitukset olivat 13:s ja 22:s. Kisojen järjestelyistä vastannut Toijalan Vauhti oli mukana yhdellä joukkueella, joka sijoittui 15:nneksi. Niin Vauhdilla kuin monella muullakin seuralla tuli joukkueiden kokoonpanoihin muutoksia vielä kisapäivänä, kun flunssa alkoi kaataa kilpailijoita petiin.

Mitali- ja akaalaisjoukkueiden tulokset: 1) Lempäälän Kisa Yleisurheilu I 44:30, 2) Tampereen Pyrintö I 45,34, 3) Ikaalisten Urheilijat 45:35, … 13) Viialan Valtti I 48,41, 15) Toijalan Vauhti 48:56, 22) Viialan Valtti II 53:17.

Kokonaistulokset viestiosuusaikoneen löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?