Akaa-Volleyn liiga-avauksesta 0-3-tappio

Antti Poikela otti omien onnittelut vastaan lähtiessään hakemaan Akaa-Volleyn parhaan pelaajan pakintoa.

Akaa-Volleyn taival lentopalloilun Mestaruusliigassa alkoi tiistaina 26.9.2017, jolloin Tampereen perinteikkäässä Pyynikin Palloiluhallissa vastustajana oli kotijoukkue, vuosikymmenten kestomenestyjä Rantaperkiön Isku. Iskun alkava pääsarjakausi 2017-2018 on järjestyksessään 44:s. Joukkue on voittanut neljä Suomen mestaruutta ja neljä Cup-voittoa. Lisäksi muita SM-mitaleita on noin repullinen.

Nousijana ensimmäiseen liigapelin lähtenyt akaalaisryhmä toki tiedettiin kovaksi haastajaksi, mutta hienoiselta liioittelulta tuntui, kun Iskun päävalmentaja Oskari Muurinen peliä edeltävissä haastatteluissa tarjosi ennakkosuosikin viittaa Akaan suunnalle. Vaikka akaalaisleirissä omiin mahdollisuuksiin uskottiinkin, hymyilyttivät ennakkosuosikki-puheet hieman.

Ensimmäiseen erään Akaa-Volley sai hyvän startin. Vaikka peliä johdettiin erän puoleen väliin asti, näkyi otteista kautta linjan hienoinen varovaisuus. Ei uskallettu oikein pelata. Ennemmin näytti siltä, että odoteltiin mitä tapahtuu. Liekö sitten liiga-avauksen tuomaa jännitystä vai mistä oli kyse.

Isku tuli erän puolenvälin jälkeen rinnalle ja kuroi erävoittoon 25–21.

Toinen erä oli tiukka, kolmas ei

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Antti Poikela. Kuva: Markku Ruonala.

Toinen erä alkoi Iskun hallinnassa. Tamperelaiset veivät peliä parin­–kolmen pisteen kaulalla, kunnes Akaan päävalmentaja Lauri Tihinen otti passari-hakkuri-vaihdossa Dmitri Borichevin ja Ossi Heinon pois ja tilalle Kuuselan kaksoset Mikon ja Teemun. Veljekset tulivat ennakkoluulottomasti peliin, ja rohkealla pelillä Akaa kuroi tasatilanteeksi 19–19. Isku oli kuitenkin erän lopun terävämpi ja kirjautti erävoiton lukemin 25–22.

Pitkä erätauko ei tuonut helpotusta akaalaisten peliin, päinvastoin. Kuuselat jatkoivat kentällä, mutta toisen erän lopun hurmoksesta ei ollut enää tietoakaan. Isku runnoi kolmanteen erään rumat lukemat 25–9 eikä jättänyt ottelun voittajasta jossiteltavaa. Pisteet ansaitusti kotijoukkueelle 3–0.

Keskihyökkäys toimi hyvin mutta harvakseltaan

Iskun vahvuus oli tiistaina vastaanotossa. Vaikka Akaa-Volley hetkittäin syötti kovaakin, ei Iskun hihamiehillä ollut hätäpäivää. Isku on saanut paluumuuttajina yleispelaajat Matti Hietasen ja Tomi Mutkan. Luottoliberona jatkaa Tommi Roininen. Mistään kokemattomasta nuorten poikien ryhmästä Iskussakaan ei siis ole kyse.

Akaa-Volleyn vastaanotto sen sijaan rakoili vähän mutta ratkaisevasti. Keskihyökkäystä ei päästy pelaamaan riittävästi. Kun paikka keskipelaajalle saatiin, hoitelivat Teemu Koivunen ja Amerikan vahvistus Scott Siwicki pallot takuuvarmasti parkettiin.

Etenkin Siwicki oli täysin omissa korkeuksissaan – hän on siis varsin kelpo hankita joukkueelle.

Akaa-Volleyn peliä Rantaperkiön Iskua vastaan vaivasi varovaisuus.

Varman takakenttäpelin lisäksi Iskun hakkuri Einari Koivisto oli loistavalla pelipäivä. Ykkössarjaa viime kaudella tahkonnut Koivisto yllätti kaikki liiga-avauksessaan ja oli kentän ehdoton kuningas. Hän takoi otteluun tehot 16/+13.

 

Kommentti

Töitä riittää, mutta niin myös toivoa

Paljon on Akaalaisilla hommia tehtävänä, jotta liigauskottavuus saadaan ansaittua. Kausi on onneksi pitkä, ja eväät on olemassa. Passari-Hakkuri akseli Heinon ja Diman välillä täytyy ehdottomasti saada kuntoon. Toki tuore Jenkkihakkuri Ryan Mather on parhaillaan testauksessa, mutta Iskua vastaan Dima sai ensimmäisen passin, kun peliä oli pelattu toistakymmentä pistettä. Se on liian vähän, vaikka nelospaikalta tulivoimaa Antti Poikelalta ja Joni Mikkoselta löytyykin. Pientä terävyyttä vastaanottoon ja torjuntapeliin, ja Akaan miehistö on valmis haastamaan liigajoukkueita tosissaan. Marginaalit ovat äärimmäisen pienet, sen tiistai-ilta Pyynikillä todisti.

Akaa-Volleyn liigataipale jatkuu kotiavauksella sunnuntaina Toijalan Monitoimihallilla. Vastaan saapuu Pielaveden Sampo, ja ottelu alkaa kello 17.00. Päät pystyyn ja taistelemaan kotikentälle!

Harri Ahonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?