Lähes 180 juoksijaa saapuu pm-maastoviesteihin Akaaseen

Pm-sisulisämaastoviestit järjestettiin edellisen kerran Toijalassa toissa syksynä. Vaihtoalueella jännitys on aina käsin kosketeltava, ja omia joukkueita kannustetaan kovaäänisesti.

Keskiviikkoiltana 27.9. käy Nahkialanvuoren kuntoradalla melkoinen kuhina, kun lähes 180 juoksijaa 14 eri seurasta saapuu Akaaseen kilpailemaan maastoviestijuoksun piirinmestaruusmitaleista. Väkimäärä alueella kasvaa helposti muutamaan sataan, koska juoksijoiden lisäksi alueella liikkuu paljon myös heidän huoltojoukkojaan.

Osa seuroista on saanut kokoon useamman kuin yhden joukkueen, ja näin joukkueiden yhteismäärä nousee 22:een. Akaasta viesteihin osallistuu yhteensä kolme joukkuetta, Toijalan Vauhdilta yksi ja Viialan Valtilta kaksi joukkuetta. Eniten joukkueita on Lempäälän Kisa Yleisurheilulla, joka osallistuu kisaan peräti neljällä joukkueella.

Viestissä juostaan 8 osuutta järjestyksessä T9, P9, T11, P11, T13, P13, T15, P15. Viestiosuuden pituus kullakin juoksijalla on noin 1,3 kilometriä.

Viestit alkavat klo 18.30. Kilpailun järjestämisestä vastaa Toijalan Vauhti. Iso kilpailijamäärä edellyttää joitakin erikoisjärjestelyjä. Kuntoradan paikoitusalue joudutaan sulkemaan autoilijoilta noin klo 17–20 väliseksi ajaksi, sillä parkkipaikka tarvitaan viestien lähtö-, vaihto- ja maalialueeksi sekä muihin kisajärjestelyihin. Tästä syystä kilpailijat ohjataan pysäköimään ABC:n liikenneasemalle, mistä on sovittu liikenneaseman ja Akaan kaupungin kanssa.

Kuntoilijoiden toivotaan ottavan erikoisjärjestelyt huomioon. Radalle voi tulla kuntoilemaan, mutta auto on syytä jättää kauemmas. Kuntoilijoiden toivotaan myös väistävän viestijuoksijoita ja noudattavan erityistä varovaisuutta viestien aikana.

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?