Kaupunki vaatii oikeudelta Aarre Nordin valitusten hylkäämistä

Aarre Nordin mielestä Akaan valtuuston päätökset pitäisi kumota hallinto-oikeudessa. Akaan kaupunki on toista mieltä.

Akaan kaupunginhallitus esittää Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle, että se hylkää eläkkeellä olevan sopimustoimitsijan Aarre Nordin valituksen valtuuston 22.2.2017 ja 31.5.2017 tekemistä päätöksistä perusteettomana ja pysyttää valtuuston valituksenalaiset päätökset voimassa. Nordin vaatimus täytäntöönpanokiellon asettamisesta on kaupungin mielestä myös hylättävä perusteettomana.

Nord jätti hallinto-oikeuteen 6. heinäkuuta kunnallisvalituksen, joka koski valtuuston 22. 2. tekemää päätöstä tilapäisen valiokunnan perustamisesta ja 31.5. tehtyä päätöstä Aki Viitasaaren irtisanomisesta.

Akaan kaupunginhallitus esittää, että hallinto-oikeus velvoittaa Aarre Nordin korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut asiassa korkolain mukaisine korkoineen.

Nord totesi hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa muun muassa, että valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen epätavallinen menettely 31.5. kokouksessa olisi Akaan kaupunginvaltuuston työjärjestyksen vastainen sillä perusteella, että Kallioinen on poistunut paikaltaan kokouksen aikana jutellakseen valtuutettu Juhani Salinin kanssa.

– Valtuuston puheenjohtaja ei ole poistunut kokouspaikalta kokouksen aikana. Valtuuston työjärjestyksen 13 §:ssä tai laissa ei ole mainintaa siitä, ettei puheenjohtaja saisi poistua paikaltaan kokouksen aikana pysyen kuitenkin kokouspaikalla, eikä tällaista vaatimusta voida muutoinkaan pitää kohtuullisena, Akaan kaupunki toteaa lausunnossaan hallinto-oikeudelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?