Akaan kaupunginjohtajan virka täytetään joulukuun alusta määräaikaisena

Jaakko Leinonen (vas) toimii kaupunginjohtajan viran täyttöä valmistelevan työryhmän puheenjohtajana ja Harri Rämö varapuheenjohtajana.

Akaan kaupunki julistaa kaupunginjohtajan viran julkisesti haettavaksi. Virka täytetään 1.12.2017 lukien määräaikaisesti siihen saakka, kunnes se täytetään vakituisesti.

Syynä viran avaamiseen oli Akaan edellisen kaupunginjohtajan, Aki Viitasaaren irtisanomisprosessin keskeneräisyys. Viitasaari irtisanottiin 31. toukokuuta, ja Hämeenlinnan hallinto-oikeus käsittelee parhaillaan Viitasaaren valitusta, jonka mukaan irtisanominen oli laiton.

Mikäli hallinto-oikeus kumoaisi valtuuston päätöksen, olisi irtisanotulla Viitasaarella oikeus palata takaisin virkaansa.

Akaan kaupunginhallitus nimesi valintatyöryhmän valmistelemaan kaupunginjohtajan viran täyttöä. Valintatyöryhmän puheenjohtajana toimii valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen (kok) ja varapuheenjohtajana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd). Lisäksi työryhmässä ovat vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori ja talousjohtaja Mari Puhka-Susi sekä jokaisen valtuustoryhmän nimeämä edustaja.

Akaan kaupunginhallitus oli viran avaamisesta yksimielinen. Kun asiaa käsiteltiin elokuussa, Jukka Saari (vas) esitti Hannu Järvisen (sd), Kirsi Nord-Sarkolan (sd) ja Sauli Turjan (ps) kannattama, että kaupunginjohtajan virka avataan ja hakuprosessi käynnistetään, kun on saatu tieto Viitasaari-asian päätöksestä hallinto-oikeudessa. Ehdotus hävisi viran avaamisen valmistelulle äänin 4–7.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?