Anttilan suku kokoontui Tampereella

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Anttilan sukutapaamiseen osallistui 75 henkilöä.

Riitiälästä lähtöisin oleva Anttilan suku kokoontui sukutapaamiseen lauantaina 26.8. Tampereelle. Varalan urheiluopistolla vietetyssä sukujuhlassa oli mukana 75 osanottajaa.

Suvun esivanhemmat ovat Kalle Oskari Anttila  (1860–1928) ja Eva Stina AlaRooselin (1867–1923). Kalle Anttilan syntyessä Anttilan tila Riitiälässä kuului Vesilahteen. Sittemmin Riitiälästä tuli osa Viialaa ja edelleen osa Akaata. Kallen vaimo Eva Stiina oli Vesilahdesta.

Anttilan tila tunnetaan 1500-luvulta lähtien Riitiälässä.

– Kun Kalle ja Eva Stiina lähtivät Anttilan tilalta, asuivat he pitkään Kitulan alueella. He olivat torppien vuokraajia ja muuttivat lopulta Kylmäkoskelle kirkkoherran virkatilan vuokraajiksi, kertoo sukutapaamisen kokoonkutsujana toiminut Markku Anttila.

Kallelle ja Eva Stiinalle syntyi viisi tyttöä ja neljä poikaa. Kaikki yhdeksän lasta varttuivat aikuisiksi ja perustivat perheen.

Suku levisi Viialan lisäksi muun muassa Nuutajärvelle Urjalaan, Kärkölään, Lahteen ja Helsinkiin. Nuutajärvellä Anttilan sukua työskenteli lasitehtaalla. Kallen ja Eva Stiinan lapsista Jalmari Anttila kävi kokeilemassa onneaan myös Amerikassa mutta palasi sieltä pian takaisin.

– Esimerkiksi Viialan Eerolat ja Hevonojat ovat pääsääntöisesti lähtöisin Anttilan suvusta, Markku Anttila kertoo.

Suvun vanhin on Kallen ja Eva Stiinan pojanpoika 96-vuotias yli-insinööri Matti Anttila, joka on Tampereen Sotaveteraanien Huoltoyhdistyksen kunniapuheenjohtaja. Matti ja vaimonsa MaijaLiisa asuvat Tampereella. Kaikkiaan yhdeksän Kallen ja Eva Stiina lastenlasta osallistui Anttilan sukutapaamiseen.

 

 

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Anttilan sukutapaamiseen osallistui 75 henkilöä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>