Korvaavat tilat on hankittava lokakuun loppuun mennessä

Keskustan koulun parakkien vuokrasopimusta ei jatketa

Akaan kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ei jatka Algecon parakkien vuokrasopimusra 30.10. loppuvan kauden jälkeen.

Akaan kaupunginhallitus päätti viime viikolla, että Viialan koulujen väistötiloina toimivien Algecon parakkien vuokrasopimusta ei jatketa. Syynä ovat parakkien laatupuutteet.

Hallitus päätti, että kaupunki alkaa pikimmiten valmistella suorahankintaa asiallisessa kunnossa olevista parakeista pakottavan kiireellisen tarpeen perusteella.

Vuokraparakit pystytettiin Keskustan koulun viereiselle tenniskentälle keväällä, ja tällä hetkellä niissä opetetaan sisäilmaongelmia paossa olevia Viialan yhtenäiskoulun ja Rasin koulun luokkia 0–2. Oppilaita on noin 250, ja parakeissa on ollut monenlaisia ongelmia alkaen rakennusluvasta ja turvallisuuspuutteista. Viime viikolla yhteen luokkaan tulivat sadevedet sisään ja se jouduttiin poistamaan käytöstä.

Akaan sivistysjohtajan Tero Kuusiston mukaan selvitystä uusista väistötiloista tehdään koko ajan.

– Katsomme, mitä suorahankinta mahdollistaa, mutta taustalla on varauduttu siihen, että joudumme mahdollisesti turvautumaan kiinteisiin väistötiloihin. Tämä viikkokin näyttää osaltaan, miten tämä toteutuu, Kuusisto kertoi tiistaina.

Omaa päätöstä piti oikaista

Vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori esitti hallitukselle, että kaupunki ottaa käyttöön parakkien vuokraoption ajalle 1.11.2017-6.6.2018. Heli Piirainen (vihr) esitti, että parakkeja ei oteta, ja hänen kanssaan samaa mieltä olivat Inka Loppi (sd), Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Jukka Salminen (kok) ja Tuija Toivonen-Perttunen (vas).

Parakkien uuden vuokrasopimuksen kannalla olivat Salla Bister (sd), Hannu Järvinen (sd), Harri Rämö (sd), Tiina Räsänen (kesk) ja Sauli Turja (ps), joten Piiraisen esitys voitti äänin 6–5.

Asia käsiteltiin kaupunginhallituksen kokouksessa lisälistalta. Tarkoituksena oli oikaista hallituksen 21.8. tekemä päätös vuokrasopimuksen jatkamisesta ajalle 1.11.2017 – 30.6.2018.

Akaan kaupungin tietoon oli tullut, että aiempi päätös ei vastaa hankintalain säännöksiä, koska vuokra-aika oli liian pitkä. Siksi vs. kaupunginjohtaja Sinivuori esitti, että optiokausi päättyy jo 6.6.2018.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>