Kaupunginhallitus keskeytti Mäntymäen vanhainkodin myynnin

Akaan valtuusto päätti helmikuussa, että sekä Mäntymäen palvelut että rakennus myydään. Kaupunginhallitus käsitteli myyntiä Esperi Care Oy:lle tiistaina mutta päätti äänin 7-4, että kilpailutus keskeytetään.

Akaan kaupunginhallitus on päättänyt, että Mäntymäen tehostetun palveluasumisen kilpailutus keskeytetään, koska keväällä tehty esitys on perustunut sen aikaisiin SOTE-ratkaisuihin, jotka ovat nyt muuttuneet.

Esityksen keskeyttämisestä teki Hannu Järvinen (sd) ja sitä kannattivat 7–4 päättyneessä äänestyksessä Salla Bister (sd), Inka Loppi (sd), Harri Rämö (sd), Heli Piirainen (vihr), Sauli Turja (ps) ja Tuija Toivonen-Perttunen (vas).

Vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren esitys oli, että Mäntymäki palveluineen ja henkilökuntineen myydään hinta-laatusuhteeltaan parhaan tarjouksen tehneelle Esperi Care Oy:lle. Tätä esitystä kannattivat äänestyksessä Janita Puomila (kok), Sami Rajala (kok), Jukka Salminen (kok) ja Tiina Räsänen (kesk).

Sekä kyseinen nelikko että Briitta-Liisa Sinivuori jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen. Kokoomuksen ja keskustan hallitusjäsenten mielestä kilpailutuksen keskeyttämiselle ei ole perusteita.

Akaan valtuusto päätti 22.2.2017, että Mäntymäen tehostetun palveluasumisen palvelut kilpailutetaan. Kesällä järjestettyyn hankintaneuvotteluun osallistuivat Attendo Oy:n ja Attendo Jokikoto Oy:n ryhmittymä, Esperi Care, Mehiläinen Hoivapalvelut ja Pihlajalinna-ryhmittymä. Elokuussa varsinaisen tarjouksen jättivät Esperi Care ja Mehiläinen.

Asiasta on käyty myös Akaan kaupungin ja Mäntymäen henkilöstön välinen yhteistoimintaneuvottelu, jossa molemmat osapuolet totesivat laissa edellytetyn yhteistoimintavelvoitteen täytetyksi.

Kommentit (2)

  1. Timo Vepsäläinen

    Rahasta täytyy aina kieltäytyä, vatsinkin kun sitä tarjotaan vanhanaikaisesta elinkaarensa päässä olevasta kiinteistöstä. Parin vuoden kuluttua meillä on taas uusi iso käyttökelvoton kiinteistö ihmeteltävänä.

    Vastaa
  2. Timo Vepsäläinen

    Rahasta kannattaa aina kieltäytyä, varsinkin kun sitä tarjotaan vanhanaikaisesta elinkaarensa loppupäässä olevasta kiinteistöstä. Parin vuoden kuluttua meillä on tyhjillään oleva isohko kiinteistö lisää ja velkamme ei pienentyneet yhtään. Vihervasemmisto rulettaa.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>