Näkymän #selfieakaa-teos tuotti paljon upeita kuvia

Näkymä 2017 #selfieakaa -teoksen paras otos. Kuvassa toistuu #selfieakaan ydin eli aika, paikka ja ihminen tunnetta alleviivaavaa maisemaa unohtamatta. Lämmin tunnelma ja kesäinen villi meno.

Näkymä-taiteilija Eero Helle ja kuraattori Pauli Ahopelto toteuttivat tämän vuoden näyttelyyn osallistavan mediataideteoksen nimeltä #selfieakaa. Se pyöri näytöillä Akaan Seudun Osuuspankin ja Nina´s Cafe Placen ikkunassa sekä Toijalan ABC-liikennemyymälässä ja netissä.

#selfieakaa-teoksen ytimessä oli aika, paikka ja ihminen. Olennaista oli vuorovaikutus, maisema, elinpiiri ja kohtaaminen. Ja tietysti itse tehty elämä. Maisemallisia selfieitä lähettiin mukaan teokseen Instagramin ja sähköpostin kautta.

Osuuspankki palkitsee parhaat otokset

Akaan Seudun Osuuspankki halusi haastaa asiakkaat ja kaikki akaalaiset osallistumaan Näkymään pienen kilpailun muodossa ja tietysti pankin 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Akaan Seudun Osuuspankki on ollut tukemassa Näkymä-ympäristötaidenäyttelyä jo useamman vuoden ja osallistunut näyttelyyn myös teospaikan tarjoajana.

Upea järvimaisema, salaperäinen ja erityisen kesäinen.

#selfieakaa-teoksen kuvakilpailun alkuperäisen suunnitelman mukaan palkittavia olisi yksi, mutta pohdintojen jälkeen päätettiin palkita useampi kuva.  Kaikkien kuvien joukosta raati valitsi kolme parasta ja akaalaisinta kuvaa.

Parhaan otoksen palkinnon saa Instagramin kautta tullut kuva, jonka lähettäjänä on @irinalaa.

– Wau, kiva juttu. Itse olen junantuoma, mutta kuvassa oleva tyttäreni on syntyperäinen akaalainen, voittaja kommentoi.

– Akaa on sopiva pikkukaupunki ykköspaikalla. Asiointi paikallisissa liikkeissä on jouhevaa ja mukavaa. Paikallisesti tuotettua ruokaa – jopa ternimaitoa – on saatavilla. Kaunista luontoa, kulttuuria ja harrastuksia löytyy omasta kaupungista. Ainoastaan yhteinen temppuilupaikka puuttuu, eli aina kun on mahdollisuus, huutelen Street Workout -telineitä meidänkin kaupunkiimme.

Huikea liike ja upea perspektiivi. Ajastimella otettu selfie jakoi raadin mielipiteitä, mutta horisontti vei voiton.

Paras otos palkitaan 100 euron lahjakortilla akaalaiseen liikkeeseen ja 2. ja 3. 50 euron lahjakortilla. Bonuksena erityismaininnan saa kuraattori Pauli Ahopellon sekä Eero Helteen suosikki.

Raatilaisia olivat Näkymän tuottaja Niina-Anneli Kaarnamo, Marianne Lahti OP Akaasta sekä Vaateliike Huuskan yrittäjä Maria Valtonen.

Kuraattori Pauli Ahopellon sekä näkymä taiteilija Eero Helteen suosikki. Leijuvan herkkä ja vahvasti kiinni akaalaisessa vinossa perspektiivissä.

Niina-Anneli Kaarnamo ja Marianne Lahti

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>