Satu Lehtonen iski Puolassa pronssia

Puolassa pronssille sijoittunut Satu Lehtonen (oik.) voitti turnauksessa kaksi ja hävisi yhden ottelun. Sarjassa 48 kiloa voiton vei Taiwanin Meng-Chin Pin, toiseksi sijoittui Romanian Steluta Duta ja kolmanneksi Puolan Wiktoria Sadej ja Suomen Satu Lehtonen (oik)

Akaan Iskun Satu Lehtosen kansainvälinen kilpailukokemus karttui viime viikolla Puolassa, josta Lehtosella oli kotiin tuomisina pronssimitali. Finaalipaikan Lehtonen menetti semifinaaliottelussa 5–0-tappiolla Taiwanin MengChin Pinille. Pin voitti sarjan 48 kiloa.

– Hänellä oli pitkät kädet, ja minulla oli vaikeuksia päästä omalle etäisyydelle. Kun pääsin lähelle ja sain osuman, niin hän taitavasti kuittasi useammalla, Lehtonen kertoo.

Lehtonen aloitti Silesian Cupin voittamalla Tsekin Jana Prokesovan 5–0. Prokesova sijoittui kesällä Euroopan unionin mestaruuskilpailuissa pronssille. Lehtosen kisat päättyivät tuolloin avausotteluun.

Toisella kierroksella 31-vuotias akaalainen sai vastaansa Venäjän Alena Artemovan, jonka hän voitti avustajan keskeytyksellä kolmannessa erässä.

Lehtonen kertoo saneensa kansainvälisiin kisoihin lisää itseluottamusta maajoukkuevalmentaja Maarit Teuroselta. Lehtonen on osallistunut Teurosen harjoituksiin Tampereella.

Satu Lehtonen on harjoitellut Toijalan monitoimihallin lisäksi myös Tampereella maajoukkuevalmentaja Maarit Teurosen ohjauksessa.

Satu Lehtonen voitti toisessa ottelussaan venäläisen Alena Artemovan avustajan luovutuksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?