Kylmäkoskelle esitetään uutta koulua – korjaaminen ei olisi järkevää

Kirkonkylän koulun teknisen työn luokan lattiat purettiin ja uusittiin kesällä 2013. Luokan seinissä epäillään olevan edelleen mikrobivaurioita, ja jos koulu nyt korjattaisiin, pitäisi myös lattiat purkaa taas pois.

Akaan vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori esittää, että kaupunki päättää käynnistää Kirkonkylän koulun uuden koulurakennuksen  kilpailutuksen välittömästi. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tämän viikon tiistaina, ja lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Sinivuori esittää myös, että valtuusto varaa vuoden 2018 budjettiin kahden miljoonan euron määrärahan uutta koulua varten. Sinivuoren esitys pohjautuu sivistyslautakunnan päätökseen viime torstailta.

Finnish Consulting Group Oy:n tiivis kustannuslaskelma Kylmäkoskella sijaitsevan Kirkonkylän koulun täydelliselle peruskorjaukselle on yli 3,5 miljoonaa euroa.

– Kun vertaillaan rakennuksen korjaamisen ja uuden rakennuksen kustannuksia, on korjaamisten järkevyys vähintäänkin kyseenalaista, FCG:ltä sanotaan.

FCG:n mukaan myös vuoden 2013 korjaukset olivat turhia, sillä tuoreen korjaustapaselostuksen mukaan alapohjarakenteet tulisi purkaa koko rakennuksen alueelta. Edellisessä korjauksessa teknisen työn luokan lattia purettiin ja uusittiin, mutta nyt kaikki vanhat, olemassa olevat betonilaatat, eristeet ja täytteet betonilaattojen pitäisi poistaa. Vanhaa maatäyttöä tulisi poistaa noin puolen metrin syvyydeltä.

Akaan kaupungin virkamiesorganisaatio katsoo peruskorjausvaihtoehdon olevan kustannuksiltaan liian kallis verrattuna uuden koulurakennuksen rakentamiskustannuksiin.

Kilpailutuksen käytännön toteutus tilataan esityksen mukaan Suomen Hankintajuristit asianajotoimisto Oy:ltä. Sivistyslautakunnan päätöksestä tai kaupunginhallituksen esityksestä ei käy ilmi, mikä on uuden koulurakennuksen kustannusarvio.

Kommentit (3)

 1. Timo Vepsäläinen

  Hetken voisi kuluttaa aikaa ja miettiä, minkämoinen on sadan oppilaan koulu. Ei kovin kasonen ja hyvinvarusteltu oletan, riittävän hyvä akaalaisille kuitenkin? Toisen hetken voisi käyttää ja miettiä, minkämoinen olisi noin kahdensadanviidenkymmenen oppilaan koulu/kylätalo jossakin lähellä Sontulaa.

  Vastaa
 2. Höpöhöpö

  Eli edelleenkää ei Kylmäkosken taajaman kehittymiseksi yhtään mitäänkö, Timo. Noin tehtäessä ei palveltaisi Kylmäkosken taajaman kehittymistä vaan haalittisiin yksi lisäkoulu Toijalan liepeille. Ilmeisesti jotkut eivät vain halua uskoa, että tänne Millerin liepeille voisi kehittyä vielä paljonkin elämää ja ns. hyvää pöhinää. Minä uskon – etenkin nyt!

  Vastaa
 3. Timo Vepsäläinen

  Uskosi olkoon vahva, oi nimetön, mutta tokko kovin pitkälle kantaa. Suurin osa aikuisista vanhemmista ei ole hölmöjä.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>