Tiistaiseurassa keskustellaan rahankäytöstä

Tiistaiseurassa Seniorituvalla Kirkkotori 6:ssa Toijalassa keskustellaan tiistaina 19.9. klo 15 alkavassa tilaisuudessa aiheesta ”Mitä en osta, mistä en maksa”. Keskustelun aiheina ovat omakohtaiset rahan käyttämiseen liittyvät ratkaisumallit.

Viimeisimpien tietojen mukaan jokaista suomalaista kohden on valtionvelkaa noin 19.000 euroa. Kun tähän lisätään kuntakohtainen velkaantuneisuus, kuinkahan paljon kaikkineen jokaista akaalaista kohden on otettu velkataakkaa? Entä sitten kaikki muu velka, kotitalouksien velat tähän lisäksi?  Joku on kehityksestä huolissaan, joku ei siitä vähääkään välitä.

”Suu säkkiä myöten” on ollut vanhan kansan viisautena. Mielenkiintoinen on kysymys, keiden ja minkä asioiden ehdoilla velkaannumme. Poliitikot puhuvat mielellään ostovoiman lisäämisestä ikään kuin asiana, joka yksin voi pitää pyöriä pyörimässä. Eikö ole muita vaihtoehtoja?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?