Kaksimetrinen Scott Siwicki Akaa-Volleyn liigamiehistöön

Joni Mikkonen odottaa innokkaana lentopallon mestaruusliigan käynnistymistä. Emma-tytär ihmettelee isän innokkuuta, mutta on varmasti viime kauden tapaan yksi katsomon vakiovieraista.

Akaa-Volley on tehnyt liigamenestyksen kannalta merkittävän sopimuksen yhdysvaltalaisen keskitorjuja Scott Siwickin kanssa.

– Scott tuo meille voimaa verkolle. Kaveri on 203 senttiä pitkä ja yli 100 kiloinen järkäle. Kyllä siinä on riittävästi haastetta vastustajille, pohtii Akaa-Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen joukkueen uuden vahvistuksen merkitystä.

Siwicki pelasi viime kaudella Saksan kakkostasolla, jossa joukkueensa sijoittui toiseksi. Ennen Saksan sarjaa keskitorjuja rakensi uraansa USA:n yliopistosarjoissa.

– Ensi viikonvaihteessa saamme Scottin todelliseen testiin Viron turnauksessa. Kohtaamme Rakveressa Viron liigajoukkueita, joten harjoitusotteluiden taso on riittävän kova todellisen kuvan saamiseen.

– Lisäksi Viron turnaukseen tulee vielä yksi mahdollinen vahvistus katsastettavaksi. Näyttää siltä, että saamme piankin joukkueen vahvuuden sellaiseksi, että meillä on miehiä kahteen tasavahvaan kuusikkoon. Se on harjoitusten kannalta erittäin tärkeää, korostaa Tihinen.

Ensimmäisenä vastassa on Rantaperkiön Isku

Akaa-Volleyn ensimmäinen mestaruusliigakausi käynnistyy Tampereella 26.9. Vastustajana on Rantaperkiön Isku, jolla on todella pitkä historia maan korkeimmalla sarjatasolla.

Joukkueet kohtasivat toisensa viikonvaihteessa Vantaan harjoitusturnauksessa. Isku vei ottelun 3-1, mutta kaikki merkit viittaavat todella mielenkiintoiseen liiga-avaukseen Pyynikin palloiluhallissa syyskuun viimeisenä tiistaina.

– Tyytyväisenä täytyy pelaajien otteita seurata. Meillä on uusia hemmoja kehässä ja haemme vasta toisilleen sopivia kuusikoita. Silti haastamme tasaväkisesti rutinoituneita liigaporukoita, päävalmentaja Lauri Tihinen Vantaan turnauksen jälkeen.

Tihinen puhui monikossa siksi, että Vantaalla oli vastassa myös paikallinen Vantaa Ducks. Aiemmin Korson Vetona tunnettu joukkue on Iskun tapaan ollut jo pitkään mestaruusliigassa.

– Ankkalaumaa vastaan pelattiin neljäeräisiksi sovituissa peleissä tasan 2-2. Jäimme heikommaksi oikeastaan vain torjuntapelissä. Vantaalaiset veivät tappotorjunnat 10-6. Vastapainoksi me voitimme ässäsyötöt 7-3, luki Tihinen tilastoista.

Akaa-Volley on toistaiseksi keskittynyt harjoittelussa aivan lentopalloilun perusasioiden hiomiseen.

– Emme yhtään ole vielä keskittyneet tuleviin vastustajiimme. Uusia pelaajia pitää ajaa sisään kuusikkopelaamiseen ja olemme kokeilleet ei variaatioita. Samalla tarkkailemme pelaajien henkilökohtaista tasoa ja kehittymistä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?