Kiitti kesästä!

Joko se meni? Kesä. Kun ei se vielä edes oikein tullutkaan. Viime kuukaudet on ihmisten puheissa ollut ilmat ja kesä. Ja sademäärät.

Kuinka kesäsi sujui? Murjotitko koko kesän ja loman odottaen helteitä?

Minulla oli tosi monipuolinen kesä, niin töissä kuin lomallakin. Kesän alussa sain matkustaa seurakunnan nuorten kanssa Ranskaan ekumeeniseen Taizé-yhteisöön, jossa vietimme viikon 2500 muun nuoren kanssa. Sielläkin satoi, mutta saimme myös lämpöä ja aurinkoa. Ilmoista huolimatta koimme yhteyttä toisiin ihmisiin, lauloimme kirkossa kolme kertaa päivässä, söimme yksinkertaista ruokaa ja nautimme Taivaan Isän maailmasta.

Lomalla sain osallistua Zürichissä nuorten konfirmaatiomessuun. Täydessä kirkossa oli niin kuuma, että hiki virtasi pitkin selkää. Nuoret siellä lauloivat ”Kuulua saan joukkoon, jossa kädet yhteen liittyy…” Vajaan viikon sain olla lämmössä ja nauttia Alppien kainalossa olevasta kaupungista ja sen nähtävyyksistä.

Oli meillä perheessäkin juhlaa. Ensimmäinen lapsenlapsemme liitettiin Taivaan Isän lapseksi Akaan kirkossa. Sitä oli mukavaa juhlia sukulaisten ja ystävien kanssa. Muutenkin sain iloita tuosta pienestä pojasta kesän aikana. Voi sitä mummon ja papan rakkauden määrää!

Loman jälkeen pääsin rippileirille Toukolaan. Yhdessä nuorten kanssa ihmettelimme Isää, joka on luonut tämä kaiken. Iloitsimme Jeesuksesta, joka on hankkinut meille pelastuksen ja pääsyn Taivaan kotiin. Ihmettelimme Pyhää Henkeä, joka kutsuu meitä herättäen meissä uskoa tänäkin päivänä. Konfirmaatiossaan lauloivat: ”Älä pelkää, hänen armonsa lopu ei milloinkaan…”

Kesän viimeisen viikonlopun olin Evolla partiolaisten Johtajatulilla. Siellä 2000 partiojohtajaa pohti partion arvoja ja johtajuutta. Siellä sain kuulla monen huippujohtajan puheita. Arvoja pohtiessani muistan kuinka tosissani lausuin 12-vuotiaana oman partiolupaukseni: Lupaan parhaan kykyni mukaan elää elämäni Jumalalle, isänmaalle ja kodille, auttaa muita ja totella partiolakia. Nykyäänkin maailmanlaajuista partioliikettä ohjaavat perusperiaatteet: partiolaisella on suhde Jumalaan, suhde itseen ja suhde toiseen ihmiseen. Kuin rakkauden kaksoiskäsky: rakastaa Jumalaa ja toista ihmistä kuin itseään.

Olen kiitollinen kesästäni. Toivottavasti myös sinulla on ollut hyviä hetkiä läheistesi ja ystäviesi kanssa. Nyt on hyvä sanoa, että kiitti kesästä ja tervetuloa syksy!

Hele Ali-Löytty

Kirjoittaja on Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>