Ylpönpihan päiväkoti sai lahjoituksena heijastinliivit

Varhaiskasvatuksen aluevastaava Pirjo Nenonen (vas.) otti heijastinliivit vastaan LähiTapiolan Salla Viitaselta ja Niko Hänniseltä. Lapset Lilja Valkama, Viljami Korkiamäki ja Eemeli Erkkilä tykästyivät uusiin liiveihinsä.

Ylpönpihan päiväkodin lapset saivat LähiTapiolalta lahjoituksena nelisenkymmentä heijastinliiviä. Lastentarhanopettaja Maria Minkkilä kertoo, että päiväkodissa siirryttiin viime talvena käytäntöön, jossa lapsilla on liivit päällä retkien lisäksi myös pihamaalla ulkoillessa.

– Olemme saaneet liivejä lahjoituksina ennenkin, mutta osa niistä on ollut liian isoja pienille lapsille. Meillä on pihassa metsikköä, joten syksyn hämärissä on helpompi seurata lasten menoa, kun heillä on liivit päällä, Minkkilä selvittää.

Päiväkodista tehdään retkiä esimerkiksi puistoon, kirjastoon ja urheilukentälle. Lapset tottuivat nopeasti myös liivien pitämiseen päiväkodin pihalla.

– Alun totuttelun jälkeen lapset alkoivat huomautella toisilleen, että sinulla ei ole nyt liiviä päällä, Minkkilä hymähtää.

Päiväkoti otti yhteyttä LähiTapiolaan ja kysyi mahdollisuutta lahjoitukseen. Lapsia Ylpönpihassa on nelisenkymmentä, ja saman verran saatiin heijastinliivejä. Osalla lapsista on omat heijastinliivit, mutta nyt kaikilla on yhteneväinen varustelu. Uusia liivejä riittää kaikille päiväkodin lapsille.

– Olisimme toki tarvittaessa ostaneet heijastinliivit itsekin, jos emme olisi saaneet niitä lahjoituksena, mutta tällainen yhteistyö on hienoa, Maria Minkkilä iloitsee.

Paikallispalvelupäällikkö Niko Hänninen LähiTapiolan Toijalan-konttorista ja asiakasvarainhoitaja Salla Viitanen yrityksen yksityispankista sanovat, että vakuutusyhtiöiden tehtävänä on myös vahinkojen ennaltaehkäisy. Heijastinliivien lahjoittaminen on yksi tapa tähän.

Päiväkodin lapset Liinu Kommio ja Elviira Anttila tietävät hyvin heijastinliivien tärkeyden turvallisuudelle.

– Niitä pitää käyttää, että emme joudu hukkaan. Silloin äiti ja isä huolestuisivat. Aina pitää olla aikuisen lähettyvillä ja liivi päällä, Liinu selittää.

– Nämä uudet liivit ovat hienon väriset, Elviira täydentää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?