Valtuuston tehtävänä on vastata toiminnasta ja taloudesta

Akaalla on menestymisen mahdollisuudet käsissään ja nyt ne mahdollisuudet tulee käyttää. Edesmennyt valtioneuvos vaikutti siihen, että moottoritielinjaus on siinä missä se nyt menee. Aikanaan rautatie vedettiin pitäjän kautta. Meillä on järviä, rantaa, peltoa, metsää ja paljon valmista infrasrtuktuuria muodostamassa kaupunkiamme, joka palvelee kuntalaisia ja yrityksiämme.  Nyt on uuden Akaan aika. Me teemme sen yhdessä. Uusi valtuusto toimii uuden Akaan eteen. Kuntalaisten vahva tahtotila näkyy uusina valtuutettuina, uusina toimintamalleina ja vanhojen mallien murtumisena. Toki kunnallinen perusta säilyy.

Akaan kouluasiat tulee ratkaista. Akaa vastaa siitä, että koululaisille on opetukseen soveltuvat tilat. Ymmärrän lasten ja heidän vanhempien tuskan. Varoitan kuitenkin ylenpalttisesta koohottamisesta asian suhteen. Luottamushenkilöt ja Akaan virkahenkilöstö toimivat akaalaisten parhaaksi. Kaupungin ylimpänä päättäjänä valtuuston tehtävänä on varmistaa, että terveys säilyy ja samalla akaalaisten luottamus kaupungin toimintaan vahvistuu.

Valtuuston tehtävänä on linjata ne ratkaisut, joilla Akaan elinvoima paranee, Akaa houkuttelee ja Akaan kiinteistöjen arvot kasvavat. Minusta nyt tarvitaan uusia toimintamalleja. Veronkorotusten tie on käyty loppuun ja se ei auta kaupungin talouteen. Huomautan, että nyt kun emme korottaneet veroprosenttia niin euroja kertyykin budjetoitua enemmän. Seuraavien kuukausien aikana Akaan kuntastrategia kirjoitetaan ja siihen tulee linjata kunnianhimoiset tavoitteet, jotta Akaan kehitys nopeutuu.

Akaan valtuusto on tietoinen resurssipulasta, koska viroissa ei ole hoitajia. Valtuusto keskustelee ja toimii. Avoimiin  toimiin tarvitaan kykenevät henkilöt, jotka tekevät asioita oikein nykyaikaisilla toimintamalleilla. Me täytämme nuo tehtävät mahdollisimman pian ja avaamme myös kaupunginjohtajan viran. Tavoitteemme on, että uusi kaupunginjohtaja aloittaa joulukuun alussa 2017.

Kaupunginhallituksen toiminnasta on ollut puhetta julkisuudessa. Tämä on uuden Akaan murrosta, jossa vanhoja toimintamalleja haastetaan ja uusia syntyy. Aika näyttää miten tämä kehittyy, mutta muutos on varmaa.

Jaakko Leinonen (kok)

Akaan valtuuston puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?