Leijonalaavulla ilkivaltaa

Laavutalkkari pitää Leijonalaavun siistinä.

Leijonalaavun on rakentanut Lions Club Toijala viitisen vuotta sitten Kuusikankaan liikuntareitin varteen kaupungin osoittamalle mainiolle paikalle. Myös huolto on hoidettu klubin toimesta ja pari päivää sitten täydensimme puuvarastoa, joten tervemenoa laavulle nauttimaan luonnon rauhasta ja omista herkuista.

Runsaasti on väkeä käynytkin vuosien saatossa laavulla niin talvella kuin kesälläkin. Etenkin lapsiperheet käyvät opettamassa lapsille retkeilyn alkeita aidossa ympäristössä.

Viimeisen vuoden aikana on kuitenkin laavulla ja laavulle tehty ilkivaltaa. Milloin on grillissä paukuteltu painepakkauksia, milloin on roskattu ympäristöä kaljatölkeillä ja paperi- ja pakkausjätöksillä. Myös tulta on käsitelty laavun sisällä. Mukavalta ei myöskään tunnu mystinen koivuklapien häviäminen laavun seinustalta. Tuskin niitä on poltettu grillissä, sillä huomattava määrä klapeja oli hävinnyt parissa viikossa. Tuo painepakkausten räjäyttely on tosi vaarallista myös räjäyttelijöille itselle.

Laavutalkkari on siivonnut nämä ilkivallan jäljet kerta toisensa jälkeen, mutta toivoisin muilta liikunnan harrastajilta viestejä, mikäli havaitsette laavulla edellä kuvattua ilkivaltaa. Olisi syytä saada loppumaan tällainen järjetön toiminta, jolloin kaupunkilaiset voivat nauttia siistin laavun tuomasta kokemuksesta.

Tulemme jatkossakin pitämään laavun siistinä ja varustettuna polttopuilla. Retkeilyn perussääntöihin kuuluu, että tölkit ja muut pakkausjätteet viedään takaisin kotiin, sillä roskiksia laavulla ei ole eikä tule.

Pentti Kulla

Laavutalkkari

Lions Club Toijala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?