Hanni Jorosen sielu lepää metsässä

Hanni Joronen viihtyy koirineen pienillä metsäpoluilla. Tällä kertaa hän toi neljä basenjiaan Nahkialanvuoren metsään. Nuorin koirista on neljä kuukautta vanha Nika ja vanhin 15-vuotias Tinni.

Vihreiden Hanni Jorosella tulee montakin lempipaikkaa mieleen kotipitäjästään. Ykköseksi hän nostaa kuitenkin metsät. Erityisesti Hopeavuori pienine metsäteineen ihastuttaa 41-vuotiasta Jorosta. Ensimmäisen kauden valtuutettu kuvailee itseään ja koiriaan metsän vakiovieraiksi.

– Metsissä sielu lepää ja pääsee meditatiiviseen tilaan luonnostaan. Rauhoittuminen ja luonnonäänien kuunteleminen rentouttavat ja auttavat jaksamaan kiireisessä arjessa, sairaanhoitajana työskentelevä Joronen perustelee.

Toinen lempipaikka on oma koti pihoineen. Varsinkin nyt marja-aikaan Joronen kertoo oman pihan vadelmapensaassa kuluvan hetki jos toinenkin.

Molemmat Hanni Joronen miehensä Tommi Järvisen kanssa ovat alkuperäisiä toijalalaisia, ja koska heidän vanhempansakin asuvat Toijalassa, on heidän ollut luonnollista jäädä omienkin kolmen lapsensa kanssa Akaaseen. Joronen paljastaa, ettei varmaan muualla edes osaisi asua. Toijalassa hän on asunut monessakin eri paikassa: Rautalassa, Pätsiniemessä, Heinäkankaalla, Nahkialassa ja viimeiset 13 vuotta Lentilässä.

Vihreiden Hanni Joronen nimeää lempipaikakseen Akaassa Hopeavuoren metsät.

– Akaa on kotikaupunkini ja paras paikka Suomessa. Parasta ovat ihmiset, mutta myös sijainti on ihanteellinen. 200 kilometrin säteellä on kaikki harrastusten kirjo saatavilla koirien kanssa. Myös työelämää ajatellen olemme keskeisellä paikalla ja mahdollisuuksien ympäröimiä, Joronen hehkuttaa.

Työnteon ja luottamustoimien lisäksi Joronen opiskelee Tampereen yliopistossa kunta- ja aluejohtamista. Lisäksi hän kasvattaa koiria ja käy niiden kanssa näyttelyissä. Muitakin koiriin liittyviä harrastuksia valtuutetulla on riippuen millaisia koirayksilöitä hänen kotonaan sattuu olemaan. Lisäksi Jorosen aika kuluu käsitöiden parissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?