Antti Poikela ja Dmitri Borichev Akaa-Volleyn paitaan

Yleispelaaja Antti Poikela on Akaa-Volleyn tuorein vahvistus.

Lentopallon Mestaruusliiga käynnistyy syyskuun lopulla ja joukkueet käyvät viimeisiä sopimusneuvotteluita. Akaa-Volley sai viime viikolla mieluisia uutisia, kun yksi viime kausien luottopelaajista, Dmitri Borichev allekirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa.

– Dima on meille erittäin tärkeä pelaaja useastakin syystä. Häntä voidaan peluuttaa sekä keskitorjujan että hakkurin tonteilla. Hän on erittäin hyvä joukkuepelaaja, joka tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Ja hänellä on käsittääkseni melkoinen määrä henkilökohtaisia faneja kotikatsomossa, perusteli Akaa-Volleyn pelaajasopimuksia hoidellut Risto Lahti tyytyväisyyttään.

Vuonna 1988 syntyneellä Borichevilla on takanaan useita mestaruusliigavuosia. Hän on liigassa edustanut Vaasan Kiistoa, Kokkolan Tiikereitä, Saimaa Volleyta ja Liiga-Rientoa. Kokemusta 196-senttisellä pelimiehellä on vaikka muille jakaa.

Antti Poikela palaa kotimaahan

Viime kaudella Tsekissä ammatikseen pelannut Antti Poikela palaa mestaruusliigaan.

– Tsekin vuosi oli oikein kehittävä. Sain pelata isossa roolissa ja hyvin hoidetussa seurassa. Valmentajamme oli pätevä työssään ja putosimme lopulta vasta puolivälierien seitsemännessä ottelussa sittemmin mestaruuteen yltäneelle joukkueelle.

Poikela on pelannut ammatikseen myös Italiassa, kaudella 2011-12.

– Mestaruusliigasta on ennen alkavaa kautta kuuden vuoden kokemus. Yksi niistä Valkeakosken Isku-Veikoissa, kaksi Loimaan Hurrikaanien ja kolme Pielaveden Sampon riveissä.

Yleispelaajan tehtäviin erikoistunut, mutta joskus hakkurinakin nähty Poikela lupaa panostaa tosissaan auttaakseen Akaa-Volleyta menestymään mestaruusliigassa. Kun on kyse 28-vuotiaasta ikänsä lentopalloa tosissaan pelanneesta ammattimiehestä, on ymmärrettävää, että sopimukseen Akaa-Volleyn kanssa liittyy ulkomaanpykälä.

– Slovakialainen agenttini kartoittaa koko ajan mahdollisuuksia ammattilaiskentille. Mitään varteenotettavaa neuvottelua ei kuitenkaan ole käynnissä. Päivä kerrallaan mennään, mutta lähtökohtaisesti ajatukset ovat nyt Akaa-Volleyn menestymisessä.

Poikelan tyttöystävä Saana Koljonen allekirjoitti pelaajasopimuksen Hämeenlinnan HPK:n kanssa, joten houkutus pelata alkava kausi kokonaan kotimaassa on varmasti suuri.

– Ilmeisesti tulen kulkemaan Akaaseen Hämeenlinnan suunnalta, mutta ei muutto Akaaseenkaan ole poissuljettu. Asuinpaikka alkavalle kaudelle on vielä hieman avoin.

– Akaa ja Akaa-Volley eivät ole minulle hyppy tuntemattomaan. Riston kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä nuorten maajoukkueympyröissä. Yhden kesän kävin Akaa-Volleyn kesäharjoituksissakin. Mikkosen Joni, Heinon Ossi ja Koivusen Teemu ovat tuttuja niin sanotusti verkon läpi. Ja Mattilan Hassen kanssa olemme olleet usein jutuissa yhteisen armeijavuotemme jälkeen.

Syyskuussa harjoituspelejä

Akaa-Volley haluaa olla valmiina taistelemaan sarjapisteistä heti mestaruusliigan käynnistyessä.

Lahden mukaan syyskuulle on sovittu useita harjoituspelejä, jotka ovat hyviä kuvioiden hiomiseksi.

– Huomenna torstaina kohtaamme ykkössarjassa jatkavan Lempäälän Kisan Hakkarissa. Peli alkaa kello 18 ja sinne voi tulla seuraamaan uusia kuvioitamme. Ja jo lauantaina matkustamme Korsoon, jossa meitä odottavat liigajoukkueet Vantaa Ducks ja Rantaperkiön Isku. Viikonloppu 9.– 10.9. kuluu Viron Rakveressa. Siellä kohtaamme neljä Viron liigajoukkuetta.

Mielenkiintoinen mestaruusliigakausi käynnistyy vajaan kuukauden päästä.

– Tuskin tässä malttaa niin sanotusti housuissaan pysyä, hymyilee Risto Lahti ja tarttuu jälleen puhelimeen. Joukkueeseen mahtuu vielä ainakin kovakätinen hakkuri.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?