Kirkonkylän koulun sisäilmaongelmat veivät paikan perheliikkarilta

Kylmäkosken MLL:n perhekahvila jatkaa seurakuntatalolla

Ulla Lintula (takana oik.) toimii Kylmäkosken MLL:n perhekahvilavastaavana. Perhekahvilan kävijöitä ovat myös 4-vuotias Justus ja 5-vuotias Jade Lintula. Koulujen loma-aikoina kahvilassa ovat apuna perheen isommat lapset Kia Österman ja Eveliina Sairamo.

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kylmäkosken yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Ryyppö harmittelee Kirkonkylän koulun sisäilmaongelmien näkyvän myös MLL:n toiminnassa. Yhdistys on järjestänyt perheliikuntaa eli perheliikkaria Kirkonkylän koulun liikuntasalissa, josta se koulun sisäilmaongelmien vuoksi siirtyi kevätkaudeksi Sontulan koululle. Paikan vaihtuminen näkyi osallistujamäärissä.

– Kävijämäärät laskivat selvästi. Perheliikkari palvelee ilmeisesti Kirkonkylän perheitä, Ryyppö toteaa.

Kylmäkosken MLL:n hallitus on päättänyt, että perheliikkaria ei toistaiseksi järjestetä.

– Koska tilanne Kirkonkylän koululla on epäselvä ja liikuntasali on tiloista pahin, emme halua ottaa riskejä ja viedä lapsia sinne edes kerran viikossa. Olemme harmissamme, ettei meillä ole kunnon tiloja, Ryyppö kertoo.

Liikkarin ohella jäihin on pistetty myös suunnitelmat kouluttaa nuoria liikkariohjaajiksi.

– Tällä hetkellä se ei ole realistista. Odotamme koulun korjaustapaehdotusta ja (Tuula) Putuksen riskiarviota. Sen jälkeen mietimme, palaammeko kenties salivuoroille vai ei.

Ryypön mukaan yhdistyksen toimintaa hankaloittaa muutenkin oman kokoontumistilan puute. Sopivia tiloja ei ole löytynyt.

– Vuosi sitten yritin vuokrata rahalla omaa toimitilaa, mutta se ei onnistunut. Sellaista ei ollut, Ryyppö kertoo.

Perhekahvila aloittaa ensi perjantaina

Puheenjohtaja onkin tyytyväinen ja kiitollinen, että MLL:n perhekahvila saa jatkaa Kylmäkosken seurakuntatalolla. Perhekahvila kokoontuu 25.8. alkaen perjantaisin kello 9.30–12.

– Tilat ovat tosi hyvät. Seurakuntatalolla ovat leikkitavarat valmiina ja leikkihuone sekä keittiö, jossa pystyy keittämään kahvit. Joillekin seurakuntatalo voi olla kynnys, mutta perhekahvila on nimenomaan MLL:n omaa toimintaa, kertoo perhekahvilavastaava Ulla Lintula.

Vastineeksi tilan käytöstä yhdistys tekee yhteistyötä seurakunnan kanssa olemalla esimerkiksi apuna tapahtumissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?