Jumalan Pojan tuomiovalta

Raamattu ei ole beduiinien nuotio tarinoita vaan Jumalan ilmoitus pelastuksesta. Kirjaa kirjoitettiin eri aikoina ja kaukaisissa maissa. Kirjalla oli paljon tekijöitä 40 henkilöä eri aikakausilta ja elämänoloista: paimenia ja talonpoikia, kuninkaita ja valtiomiehiä, filosofeja ja runoilijoita, kirjanoppineita ja profeettoja, publikaani, lääkäri, pari kalastajaa. Ihmiset sen kirjoittivat. Raamatusta tuli Jumalan kirja koska Jumalan Henki innoitti sen! 1400-vuoden aikana syntyi yhtenäinen kirja. Sanoma joka ohjaa pelastukseen Jeesuksen Kristuksen kautta.

Jeesus vastasi juutalaisille: Joh.5:22-24.”Isä itse ei tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalle, jotta kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita myöskään Isää, joka on hänet lähettänyt. Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään.”

Ihminen ei voi ottaa tuomiovaltaa itselleen jonka Jumala on antanut Pojalle eli Jeesukselle Kristukselle. On kirkkoja ja järjestöjä jotka kuvittelevat omistavansa tuomiovallan, julistaen että vain me olemme oikea kirkko tai järjestö, vain meidän kauttamme on saatavissa ikuinen elämä. Olen palvellut pastorina helluntaiherätyksessä sekä metodistikirkossa. Koskaan en ole julistanut muuta pelastuksenlähdettä kuin Jeesusta Kristusta. Hyvä lukijani anna elämäsi Jeesukselle vain hänen kauttaan siirryt kuolemasta elämään.

Hyvä paimen: Joh.10:9 ja 14:6. ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen. Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.  Room. 8:1,2 ”Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.”  2 Joh.9. Jokainen, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää on vailla Jumalaa. Jokaisella, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika.”

Sanoma pelastuksesta kulkee ns. punaisena lankana läpi Raamatun.  1Kor.15: 22,23. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi, jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus ja sen jälkeen Kristuksen omat, kun hän tulee.  jae 45. Onkin kirjoitettu: ”Ensimmäisestä ihmisestä Aadamista, tuli (-38k. elävä sielu) elävä olento”. Mutta viimeisestä Aadamista (Jeesus) tuli eläväksi tekevä henki.”  Raamatusta löytyy totuus. Nykyisin tässä ns. kristityssä maassa Raamatun arvovaltaa halutaan himmentää jopa tuhota. Kylvetään epäuskoa tarjoten epätieteellistä evoluutio-satua akateemista luomisoppia lapsillemme. Tuotetaan evoluutiouskovaisia, jossa Jumala kaiken luoja on hylätty.

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva helluntaiseurakunnan pastori Reino Tanner

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?