Myynnissä oleva Vainionlahti herättää kiinnostusta

Vainionlahden päärakennuksessa on 7 huonetta, keittiö ja wc/kylpyhuone. Sauna on ulkorakennuksessa, josta puolet on lämmintä tilaa. 

Akaan kaupungin omistama Vainionlahti Toijalassa on myynnissä 325 000 eurolla. Kauppaan kuuluu huvilan ja saunarakennuksen lisäksi 1,79 hehtaarin tontti, jolla on noin 100 metriä omaa Vanajaveden rantaviivaa.

Kiinteistönvälittäjä (LKV) Minna Nieminen Kotineliöstä kertoo, että kyselyjä Vainionlahdesta on tullut paljon. Myynti-ilmoitus julkaistiin viime viikolla. Kohteesta on sovittu myös näyttöjä.

– Se on herättänyt todella kiinnostusta. Yhteydenottoja on tullut ympäri Pirkanmaata, Helsingistä ja on soittajissa ollut paikkakuntalaisiakin, Minna Nieminen toteaa.

Niemisen mukaan Vainionlahdessa houkuttelee ranta sekä sijainti muutaman kymmenen kilometrin päässä Tampereesta ja Hämeenlinnasta. Hän arvioi soittajia kiinnostavan sekä vakituinen että vapaa-ajan asuminen.

Myynti-ilmoituksen mukaan kiinteistölle on mahdollista hakea lupaa vakituiseen asumiseen sekä rakennuslupaa suunnittelutarveratkaisulla rantasaunalle ja talousrakennukselle.

Huvilaa ja saunarakennusta kunnostettu vuosina 2004–2006.

Kesäkaudella kysyntää

Kaupunki on vuokrannut Vainionlahtea muun muassa juhla- ja leirikäyttöön. Palvelusihteeri Petri Huttunen kertoo, että Vainionlahtea on kesäkaudella vuokrattu joka viikonloppu. Paikan on saanut 130,20 euron vuorokausihinnalla. Myynnin takia Vainionlahtea ei enää vuokrata.

Vainionlahti päätyi myyntiin, kun tekninen lautakunta päätti viime lokakuussa äänin 9–1, että Vainionlahden pää- ja saunarakennuksen ylläpitoluokat muutetaan luokasta 2 luokkaan 4. Ylläpitoluokka 4 tarkoittaa rakennuksen myymistä tai purkamista eli tässä tapauksessa myymistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?