Kaupunki ostaa lainopillista apua kaupunginjohtajan irtisanomisasiassa

Akaan kaupungin on annettava lausuntonsa kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomisesta tehtyihin valituksiin 15.9. mennessä. Aki Viitasaaren lisäksi irtisanomispäätöksestä valitti Aarre Nord.

Akaan kaupunginhallitus päätti maanantain 21.8. kokouksessaan, että se ostaa kaupunginjohtajan irtisanomisasiassa  tarvittavaa lainopillista palvelua asianajaja, varatuomari Timo Jarmakselta. Jarmaksen tuntiveloitus on 280 euroa. Jarmas avusti myös kaupunginjohtajan irtisanomista esittänyttä tilapäistä valiokuntaa.

Hannu Järvinen (sd) jätti asiassa eriävän mielipiteen.

– Emme tarvitse lainopillista apua, koska minulle on annettu ymmärtää, että Aki Viitasaaren irtisanominen oli lainmukainen ja oikein toteutettu, Järvinen toteaa eriävässä mielipiteessään.

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle on tehty kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomisesta kaksi valitusta. Toisen on tehnyt Aki Viitasaari ja toisen Aarre Nord. Lisäksi Viitasaari vaatii johtajasopimukseen vedoten Akaan kaupungilta 12 kuukauden palkkaa vastaavan määrän eli 103 056, 30 euroa viivästyskorkoineen.

Kaupungin on annettava lausuntonsa valituksista 15.9. mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?