Valtin ja Vauhdin juoksijat kilpailivat pm-viesteissä

Eetu Koskinen ykkösvaihdossa valmiina ottamaan kapulan vastaan Mikael Viitaselta P13-sarjan 4×100 metrin viestissä. Kuva: Aija Mansikka

Hämeenlinnan urheilukentällä ja katsomossa oli todennäköisesti kesän kovin meteli ja paras tunnelma, kun Hämeen piirin 9–15-vuotiaat juoksivat piirinmestaruusviestejä lauantaina 19.8. Jo aamukymmeneltä oli kentän katsomo täynnä urheilevaa nuorisoa ja kannustusjoukkoja. Akaasta viestien ainutlaatuista tunnelmaa olivat aistimassa Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin urheilijat.

Valttilaiset olivat vallanneet melkein yhden katsomon osan: olihan seura saanut mukaan ennätykselliset yksitoista joukkuetta, vaikka viime hetken sairastumiset verottivat pois kolme joukkuetta.

Iskukykyisimmät ryhmät Valtilla oli T11- ja P13-sarjoissa. Kolmetoista-sarjan pojat Mikael Viitanen, Eetu Koskinen, Joona Lehtinen ja Tapio Suojanen ovat kaikki vielä 12-vuotiaita, joten he saavat kilpailla samassa sarjassa vielä ensi vuonna.

Viime vuoden tapaista mitalien rohmuamista poikien sarjassa ei siis tälle vuodelle odotettu, sillä kehitystä tuossa iässä tapahtuu vuoden aikana paljon. Silti pojat taistelivat 4×100 metriltä ja 4×60 metrin aitajuoksusta viidennet sijat. Pitkä viesti, 4×600, olisi ollut poikien vahva laji, mutta valitettavasti pojat joutuivat jättämään sen juoksematta Joonan ja Eetun flunssaoireiden vuoksi.

T11-sarja on aina osallistujamäärältään suuri, niin myös tänä vuonna. 4×50 metrin kisaan osallistui 22 joukkuetta.

Viialan Valtin Maija Oksa ja Toijalan Vauhdin Aura Kurkimaa vauhdissa T11-sarjan 4×50 metrin viestin kolmososuudella. Kuva: Aija Mansikka

Valtin tytöt Julia Viitanen, Jenna Pentinniemi, Maija Oksa ja Saara Kuha paransivat seuran ennätystä jo toisen kerran tänä vuonna, ja juoksivat kovassa seurassa 11:nneksi. Vielä paremman sijoituksen tytöt nappasivat 4×600 metrillä, jossa he olivat seitsemänsiä yhdeksäntoista joukkueen joukossa uudella seuran ennätysajalla.

Viestit jättivät sopivasti nälkää ensi vuodeksi, mutta vielä tänä syksynäkin on kaksi Hämeen piirin seurakilpailua jäljellä.  Toiset pm-sisulisäottelut kilpaillaan 13.9. Tampereella ja kauden huipentava maastojuoksuviesti juostaan 27.9. Toijalassa. Maastoviestiin Valtti pyrkii saamaan kaksi iskukykyistä joukkuetta.

Toijala koki viestidramatiikkaa

Toijalan Vauhti osallistui pm-viesteihin kahdeksalla joukkueella. Sijoituksellisesti parhaiten juoksivat T15-sarjan Aliisa Keskinen, Aino Anttonen, Tyyne Sihvonen ja Jonna Uolamo.  Tytöt olivat 4×80 metrin aitajuoksussa viidensiä ajalla 63,67, 4×800 metrin viestissä kuudensia ajalla 12.36,83 ja 4×100 metrillä sijoitus oli kahdestoista ajalla 59,47.  Suoritusten arvoa nostaa se, että joukkueen keski-ikä oli alle 13 vuotta.

Nuorimmasta, eli 9-vuotiaiden sarjasta löytyivät pirteimmät Vauhdin juoksijat.  Milja Välläri, Julia Sulaniemi, Minka Brusi ja Taika Ojanen juoksivat 4×400 metrin ensimmäisessä erässä toiseksi ajalla 6.10,27.  Toinen erä oli tasaisempi ja Vauhdin joukkueen edelle kiilasi niukasti kuusi joukkuetta, joten tyttöjen lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Yhdeksänvuotiaiden sarjassa juostiin poika-tyttö-joukkueella 8x40m sukkulaviesti.  Siinä edellä mainittujen lisäksi juoksivat Joona Ratilainen, Toivo Mikkola, Jade Hukka ja Natalia Osowska. Sijoitus oli yhdestoista ajalla 63,1.

Myös 11-vuotiaiden tyttöjen juoksuihin Vauhti sai täyden edustuksen.  Sekä aitajuoksuviestissä että 4×600 metrin viestissä sijoitus oli 13. Valitettavasti 4×50 viestissä tytöille tuli vaihtorikko ja joukkue jäi ilman tulosta.  Joukkueissa juoksivat Aura Kurkimaa, Laura Ratilainen, Lotta Sannamo ja Miisa Turunen.

Aija Mansikka

Kari Uolamo

T/P9-sarjan 8×40 metrin sukkulaviestissä Valtin Eetu Seppälä tuo viestiä lipun vieressä odottavalle Sohvi Rantaselle. Kuva: Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?