Vuoden Vasenkätinen Eemi Tervaportti tunnustautui umpivasuriksi

Vuoden Vasenkätisen kiertopalkinnon Eemi Tervaportille luovutti Akaan elävän musiikin yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Peltoniemi. Palkittu sai mukaansa myös kangaskassin ja pipon Akaan kaupungilta.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kapteeni, passari Eemi Tervaportti vastaanotti Vuoden Vasenkätisen kiertopalkinnon Viialan torilla lauantaina 12. elokuuta. Vasenkätisten Vestivaalin maksuttomaan päiväohjelmaan kuulunutta palkitsemistilaisuutta seurasi lähes täysi tori, ja Tervaportti oli selkeästi onnellinen saamastaan tunnustuksesta.

– Ei tällaista ihan joka vuosi saa. Etuoikeutettu asema, lentopalloilija iloitsi.

Tuore Vuoden Vasenkätinen myönsi toimittaja Arto Nybergin haastattelussa olleensa aina ihan umpivasuri. Äetsässä vuonna 1989 syntyneen Tervaportin vasenkätisyys hyväksyttiin koulussa ongelmitta, mutta arjessa hankaluuksia tuottivat muun muassa saksien käyttö ja kitaransoitto.

Lentopallossa vasenkätiset passarit pystyvät hyökkäämään helpommin verkolla verrattuna oikeakätisiin, mutta mitään suurta etua vasenkätisyys ei Tervaportin lajiin tuo.

Ammattilaiseksi lentopallon kärkimaahan

Arto Nyberg tiedusteli tuoreelta Vuoden Vasenkätiseltä muun muassa lentopalloilijoiden tavanomaista viikko-ohjelmaa. – Maanantaista perjantaihin on suurimmaksi osaksi kaksi kertaa päivässä reenit eli aamulla nostellaan puntteja ja illalla pelataan lentopalloa. Viikonloppuisin on yleensä pelejä, Eemi Tervaportti selvitti.

Tervaportilla riittää tunnustuksia ja palkintoja Vuoden Vasenkätisen pystin kaveriksi. Mies on muun muassa voittanut Belgian mestaruuden kolmesti peräkkäin sekä valittu vuoden 2013 parhaaksi lentopalloilijaksi. Belgian ja kotimaan lisäksi Tervaportti on pelannut ammattilaisena Ranskassa ja Turkissa. Vasenkätinen on paljon velkaa hänet maajoukkuepeleistä löytäneille ranskalaisille, ja arvostus ranskalaista lentopalloa kohtaan on yhä korkealla.

– Ranskan sarjassa on tasaisia joukkueita ja pelejä, eikä yksikään peli ole läpihuutojuttu. Se kasvattaa, kun joutuu joka viikonloppu taistelemaan pisteistä.

Kaudeksi 2017–2018 Tervaportti on solminut sopimuksen puolalaisen Espadon Szczecin -seuran kanssa. Sarjapelit alkavat syyskuussa, mutta sitä ennen Puolassa pelataan lentopallon Euroopan mestaruuskilpailut.

– Puola kuuluu lentopallomaiden kolmen kärkeen, ja on ollut pitkäaikainen tavoite päästä sinne pelaamaan. Puolassa arvostetaan lentopalloa todella paljon ja fanikulttuuri on aivan mahtava, Tervaportti kehui.

Vuoden Vasenkätisen tunnustus jaetaan vuosittain jotakin merkityksellistä saavuttaneelle vasenkätiselle, jonka tulee myös päästä paikan päälle Viialaan vastaanottamaan kiertopalkinto. Palkinnon on vuodesta 2007 lähtien myöntänyt Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Vasenkätisten Vestivaalin päiväohjelma toi kaupunkilaiset Viialan torille. Torilla tapahtumaan osallistui parisataa ihmistä.

 

Vasureiden maksuttoman päiväohjelman musiikista vastasi akaalainen kitaristi-laulaja Jake Yrölä.

 

Palkitsemistilaisuudesta Eemi Tervaportin matka jatkui Kuopioon perheen luokse, mistä hän lähtee kahden harjoituspelin jälkeen Puolaan EM-kisoihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?