Ensi vuonna tavoitteena finaali

Valtti keräsi ennätyspisteet Seuracupissa

Hienoa venymistä Seuracupissa. P11-sarjassa Joona Koskinen hyppäsi korkeutta 124 ja paransi ennätystään yhdeksän senttiä.

Yleisurheiluseurojen valtakunnallisen Seuracupin Hämeen piirin toinen osakilpailu kilpailtiin 7.8. Urjalassa. Viialan Valtti sai ensimmäisen osakilpailun tapaan liikkeelle innokkaan ja kilpailukykyisen joukkueen.

Seura on asettanut tavoitteeksi päästä valtakunnalliseen finaaliin eli Giga-luokan viidentoista parhaan joukkoon ensi vuonna. Tänä vuonna 15. sijaan jäi enää 2000 pistettä.

Valtin toiminta on ottanut isoja harppauksia viime vuosina. Hyvänä mittarina toimivassa Seuracupissa Valtti on neljässä vuodessa yli kolminkertaistanut pistesaaliinsa 4132 pisteestä 13 520 pisteeseen. Seurassa on määrätietoisesti panostettu valmennuksen kehittämiseen ja seurahengen nostattamiseen.

– Sijoituksen parantamiseksi meidän on saatava 15- ja 17-sarjoihin hyvä edustus. Urjalassa poikien kyseisten sarjojen kahdeksassa lajissa meillä oli edustaja vain yhdessä. Tyttöjen osaltakin vajausta oli, ja lisäksi muutama urheilija oli nostettu nuoremmista, toteaa Valtin puheenjohtaja Kari Lehtinen.

– Sen sijaan 11- ja 13-vuotiaissa meillä oli runsas ja kovatasoinen edustus, mikä antaa katetta ensi vuoden odotuksille. Lisäksi teemme jatkuvasti töitä poikien määrän lisäämiseksi yleisurheiluun.

Lehtinen toivoo, että SUL:n käynnistämästä poikaprojektistakin tulee konkreettisia tuloksia.

– Joitakin vuosia sitten Suomen yleisurheilussa oltiin huolissaan naisten määrän laskusta, jolloin tehtiin vastaava tyttöprojekti. Nyt tyttöjen määrä on kasvanut valtavasti, kertoo Lehtinen.

 

Hienoa venymistä Seuracupissa. T11-sarjassa Tuulia Laukkanen hyppäsi korkeutta 127 ja paransi ennätystään seitsemän senttiä.

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?