K-kauppias Niko Nylund ihastui Viialaan

Niko Nylundin tähtäimessä on kauppiasura. Nylundin mukaan hänellä ei ole kuitenkaan kiire jatkaa Viialan K-Marketista isompiin kauppoihin.

Viialassa K-Market Maukkaan uutena kauppiaana heinäkuun alussa aloittanut Niko Nylund on tykästynyt Viialaan sen verran paljon, että miehen koti vaihtuu pian Tampereelta Viialaan. Viialaan muuttavat myös tanssinopettajana työskentelevä avovaimo Sanni Räisänen ja 3,5-vuotias ranskanbulldoggi Bobo.

24-vuotias Nylund on Suomen nuorimpia K-kauppiaita. Kauppiasurasta hän on haaveillut pienestä pitäen.

– Meillä ei ole suvussa kauppiaita, mutta pikkupojasta asti olen halunnut olla isona kauppias. Minua kiinnostaa kaupankäynti ja töiden tekeminen ihmisten kanssa. Olen myös yrittäjähenkinen, Nylund perustelee.

Perhe tukena uralla

Helsingissä opiskellut Nylund valmistui tradenomiksi tänä keväänä. Opiskeluaikana hän työskenteli viikonloppuisin ja välillä viikollakin Nokialla K-Supermarket Löytiksessä, jossa hän suoritti kauppiasharjoittelun Löytiksen viialalaissyntyisen kauppiaan Tapani Hakalan ohjauksessa.

Nylund on kiitollinen myös vanhempiensa ja avovaimonsa tuesta ja kannustuksesta.

– Perhe on tukenut minua uravalinnassa ja ollut aina auttamassa, kun on ollut tarve.

Nylundin mukaan kauppiasuran alkua on helpottanut K-Market Maukkaan osaava henkilökunta, joka jatkaa tutulla kokoonpanolla. Kauppa työllistää seitsemän työntekijää. Myös Nylund tekee mielellään töitä myymälän puolella asiakkaiden parissa.

– Minulle voi tulla juttelemaan ja tekemään tuttavuutta, Nylund kannustaa.

Uusi kauppias on otettu asiakkailta saamastaan lämpimästä vastaanotosta. Moni on tullut sanomaan käsipäivää ja toivotellut tervetulleeksi. Uuden kauppiaan avajaistapahtumaa K-Market Maukkaassa vietetään perjantaina 11. elokuuta.

Ilme uudistuu syksyllä

24-vuotias Niko Nylund on Suomen nuorimpia K-kauppiaita. Nylund on halunnut kauppiaaksi pikkupojasta lähtien.

Nylundin mukaan K-Market Maukas haluaa olla alueen palvelevin ruokakauppa. Sen voimaan hän luottaa myös kilpailussa asiakkaista.

– Pärjäämme palvelulla ja valikoimalla ja haluamme korostaa paikallisuutta. Meillä on paikallisia tuottajia ja toimittajia. Lisäksi asiakkaat pystyvät vaikuttamaan valikoimaan. Otamme asiakkaiden toiveet huomioon ja koetamme rakentaa kaupasta asiakaskunnan näköisen. Riittää, että asiakas tulee ja vetää hihasta ja pyytää tuotetta – sen hän tänne saa.

Syksyllä kauppa uudistaa ilmettään sekä sisä- että ulkopuolelta Keskon lähimarkkinauudistuksen mukaisesti.

– Sisällä muutetaan järjestystä ja tehdään tästä helpommin asioitava kauppa. Ulkopuolelle tulevat uudet teippaukset ja julkisivumuovit, Nylund kertoo.

Stressi lähtee ajamalla

Niko Nylund seurasi uutisia Akaasta ja tunsi paikkakuntaa jo ennen, kuin hän aloitti kauppiasuransa Viialassa. Jokkis-harrastuksen ansiosta muun muassa Kurisjärven rata on miehelle tuttu. Kardaaniautoilla kilpaileva Nylund on tänä vuonna ajanut kahdeksan kisaa, joista hän on voittanut yhden.

– Ajaminen on hyvää vastapainoa työlle. Siinä pystyy nollaamaan ajatukset, kun ei voi ajatella muuta.

Moottoriurheilun lisäksi vapaa-aikaan kuuluu koiraharrastusta, ulkoilua ja kalastusta.

– Viialassa on hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja kalastustakin aion täällä harrastaa, Nylund suunnittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?