Laaksolan tilkkutaidenäyttely muistaa satavuotiasta Suomea

Akaan Tilkkuakkoihin kuuluvan lempääläläisen Katariina Tolvasen työ on Minun Suomeni. Työstä löytyy muun muassa metsän antimia, järvi- ja talvimaisemaa, lumilyhty, heinäseipäät, sauna ja kakku 100-vuotiaalle Suomelle.

Kulttuuritalo Laaksolassa on parhaillaan esillä Akaan Tilkkuakkojen ja Forssan killan Tyyki.nyt tilkkutaidenäyttely Sinistä, valkoista ja kirjavaa – Suomi 100 v. Näyttelyyn osallistuu 12 tekijää Akaan killasta ja 9 tekijää Forssan killasta.

Sinivalkoisen teeman lisäksi tekijöitä on inspiroinut muun muassa Suomen luonto ja omat luontokokemukset. Iso osa töistä on tehty Laaksolan näyttelyä varten.

Akaan Tilkkuakat ja Forssan kilta Tyyki.nyt ovat toisilleen ennestään tutut yhteistyökumppanit. Killoilla on ollut muun muassa yhteisnäyttelyt aiemmin Akaassa ja viime vuonna Viron Tapassa.

Akaan Tilkkuakkoihin kuuluu 17 ja Forssan kiltaan 19 jäsentä. Akaan killan vetäjänä toimii Pirjo Suomu ja Forssan killan Kirsti Mattila. Paikallisten tilkkukiltojen kattojärjestönä on Suomen Tilkkuyhdistys – Finn Quilt, johon kuuluu noin 1400 jäsentä.

Akaan Tilkkuakoista näyttelyyn osallistuvat Riitta Rokkanen, Satu Rokkanen, Pirkko Metso, Irma Pynnönen, Natalia Snyatkova, Maisa Rautiainen, Armi Karlsson, Jaana Pirttilä, Päivi Suokas, Katariina Tolvanen, Pirjo Suomu ja Hanna Seuranen. Näyttely on avoinna tiistai-keskiviikko sekä lauantai-sunnuntai 19.8. asti, viimeisenä viikonloppuna kuitenkin perjantaina ja lauantaina 18.–19.8.

Jaana Pirttilä on tehnyt Unimetsän kuningas -työn pimennysverhoksi terassinoveen. Pirttilä päätyi hirviin miettiessään, mikä olisi suomalaista.

Eine Koskisen Voikukka ja Maija Uusitalon Järvi leväilee.

Tilkkutaidenäyttely on esillä Laaksolassa 19.8. asti.

Asta Louhelo: Siniristiinrastiin.

Jaana Pirttilä: Suomi 100.

Pirkko Metson Sielun metsä.

Opettajana työskentelevä Jaana Pirttilä on tehnyt Sanoja Suomesta -työn Tottijärven koulun oppilaiden paperille kirjoittamien ajatusten pohjalta. Työn saa koulu.

Maija Uusitalon Metsän kuningas.

Akaan Tilkkuakat ovat yhteisessä työssään toteuttaneet ajatuksiaan luonnosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?