Eilan ja Martin kirppis palvelee pyydettäessä

Eila Nieminen avaa mielellään kirppiksen oven, kunhan asiakas tiedottaa puhelimitse tulostaan etukäteen.

Kylmäkosken Aseman kylällä, kesäkioskin naapurissa ja vanhan E-Liikkeen myymälän tiloissa palvelee ohikulkijoita tai kauempaa tulevia tunnelmallinen kirpputori. Tavaraa on ollut tarjolla jo useamman vuoden, mutta asiakasvirrat ovat pysyneet hillittyinä.

– Muutama ihminen on kuukaudessa osannut tulla käymään. Viime viikolla kävi kaksi, kertoo Eila Nieminen.

Kävijämääriin vaikuttaa olennaisesti se, että Niemisten kirpputori aukeaa vain pyydettäessä: joko koputtamalla yläkerrassa olevan asunnon oveen tai mieluiten soittamalla.

– Joskus on ollut tien varressa ilmoitus, että ollaan auki, mutta kannattaa soittaa etukäteen, ettei tule turhaan.

Vuonna 1999 Mäntymäen vanhainkodista vanhuuseläkkeelle jäänyt Eila toimii muistisairaan miehensä Martti Niemisen omaishoitajana, joten hän ei pysty sitoutumaan kirpputorin osalta vakituisiin aukioloaikoihin.

Eilan ja Martin kirppikseltä löytyy yhtä jos toista ostettavaa vuosien varrelta.

Kippoja, kuppeja, kirjoja ja kangaspuut

Niemiset muuttivat Asemalle Tampereelta vuonna 1976, ja nykyisen talonsa he ostivat kymmenen vuotta myöhemmin. Silloin kauppa oli jo lähtenyt alakerrasta.

Martti Nieminen piti itse ompelukoneliikkeitä Tampereella, Valkeakoskella ja Toijalassa, mutta 90-luvun lamavuodet veivät työltä ja tuloilta pohjan. Martti joutui sulkemaan liikkeensä, ja alkoi sen jälkeen kiertää markkinoita ja osto- ja myyntiliikkeitä ja kerätä monenlaista tavaraa.

– Vanhoja soittimia alkoi kertyä, mutta ne ovat jo menneet samoin kuin vanhat hienot kaapit, kun miniä laittoi ne nettiin myyntiin, Eila Nieminen kertoo.

Paljon on kuitenkin edelleen repertuaaria Eilan ja Martin kirppiksellä. Astioita, valaisimia, kelloja, vaatteita, kirjoja ynnä huone- ja muita tarvekaluja on moneen lähtöön. Kangaspuita kaipaavakin löytää etsimänsä Asemalta.

Eilan ja Martin Kirppiksen tarjonnasta kiinnostuneet voivat sopia liikkeen aukiolosta soittamalla Eila Niemiselle numeroon 040 411 6339.

Astiavitriinin valikoimaa.

Eila toimii tätä nykyä miehensä Martin omaishoitajana. Martti keräsi kirpputorilla myytävät tavarat aikoinaan muun muassa markkinoilta ja osto- ja myyntiliikkeistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?