Kerttu Niinimäki ja Aliisa Keskinen juoksivat kaksoismestareiksi

Viialan Valtin Kerttu Niinimäki piti hyvää vauhtia sekä 300:lla että 800 metrillä. Molemmilla matkoilla tuli oma ennätys ja A-luokan tulos. Kuva: Aija Mansikka

Hämeen piirin 9–15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailut kilpailtiin viikonloppuna Tampereella Ratinan stadionilla. Varsinkin nuorimpien sarjojen urheilijoille kyseessä olivat kesän tärkeimmät kilpailut. Osalla 14–15-vuotiaista ovat edessä vielä SM-kilpailut.

Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin urheilijat menestyivät Tampereella hienosti. Mitaleita, hyviä sijoituksia ja omia ennätyksiä tuli runsaasti.

Valtin Kerttu Niinimäki voitti T15-sarjassa 800 metriä ja 300 metriä ennätysajoillaan. Kasisatasella ennätyksestä lohkesi peräti yli viisi sekuntia ja aika 2.28,00 alittaa SM-kisoihin oikeuttavan A-rajan tasan viidellä sekunnilla. Myös 300 metrin aika 44,37 on A-luokan tulos.

Valtin urheilijat saivat pm-kilpailuista yhteensä yhdeksän mitalia: 3 kultaa, 4 hopeaa ja 2 pronssia. Kertun lisäksi palkintopallin ykköskorokkeelle kipusi Joona Lehtinen, joka paransi korkeushypyssä ennätystään senttikaupalla ja voitti P12-sarjan korkeushypyn tuloksella 142. Tiukan vastuksen tarjosi Tampereen Pyrinnön Juho Talvitie, joka ylitti ennätyskorkeutensa 139.

Valtin 12-vuotiaissa pojissa on hyvä ryhmä, joka pm-kisoissakin vastasi yhteensä kuudesta mitalista. Joona Lehtinen sai korkeushypyn kultamitalin lisäksi hopeaa 60 metrin aidoista. Mikael Viitanen oli hopealla 60 metrillä ja pituushypyssä, ja pronssilla 1000 metrillä. Tapio Suojanen hyppäsi seipäässä pronssia. Lähellä mitalia oli Eetu Koskinen P12-sarjan keihäässä, jossa Eetu oli neljäs. Sijoitusten lisäksi lämmittivät hyvät tulokset: kaikki pojat parantelivat kisoissa ennätyksiään.

Rima nousi korkealle P12-sarjan korkeushypyssä. Valtin Joona Lehtinen ylitti 142 ja vei mestaruuden. Kuva: Aija Mansikka

Neea Suhonen on päässyt tänä kesänä hyvään keihäänheittovireeseen. Pm-kisoissakin ylittyi jälleen 30 metriä, ja Neea oli hopealla T13-sarjassa tuloksella 30,13.

Yhdeksän mitalin lisäksi Valtin urheilijoilla oli saldona peräti 39 henkilökohtaista ennätystä. Hyvä kilpailuvire ja innostus kantaa toivottavasti myös ensi maanantaina Seuracupin toisessa osakilpailussa Urjalassa, missä ratkeaa 15 Seuracupin valtakunnalliseen finaaliin pääsevää seuraa.

Vauhtia SM-kisoihin

Toijalan Vauhdin urheilijat saavuttivat kaikkiaan seitsemän mitalia. Parhaasta vauhtilaisten saavutuksesta vastasi T14-sarjan Aliisa Keskinen, joka voitti sekä 800 että 2000 metriä.

Aliisan 800 metrin aika oli 2.28,81 ja 2000 metriä kulki ennätysaikaan 7.08,75, mikä on T14-sarjan tämän kauden kuudenneksi paras aika Suomessa. 800 metrin ennätyksellään 2.27,69 Aliisa on 14. sijalla Suomen tilastossa. Juoksut lupaavat hyvää Raaseporissa pidettäviin SM-kilpailuihin.

Muut Vauhdin mitalit jakaantuivat viidelle nuoremmalle urheilijalle.  Hopealle juoksi Laura Ratilainen T10-sarjan 60 metrillä ajalla 9,43.  Alkuerissä Lauran sijoitus oli kolmas ajalla 9,52, eli sekä sijoitus että aika paranivat finaalissa.

Pronssiset mitalit Vauhdille toivat T9-sarjan Meri Vahteristo 2-ottelussa (40m, korkeus) pistein 393, P10-sarjan Arttu Viljanen 1000 metrillä ajalla 3.37,22, T11-sarjan Anni Viljanen keihäänheitosta 26,06 kantaneella heitolla sekä T12-sarjan Jonna Uolamo korkeushypystä tuloksella 125.

Toijalan Vauhdin Aliisa Keskinen voitti T14-sarjan 800 ja 2000 metriä. Juoksut lupaavat hyvää vauhtia SM-kisoihinkin. Kuva: Kari Uolamo

Edellä mainitut mitalistit urheilivat hyvin myös muissa lajeissa. Aliisa oli neljäs 100 metrin juoksussa, Laura viides korkeudessa, kuudes 1000 metrillä ja seitsemäs pituushypyssä. Jonna oli neljäs seipäässä, viides keihäässä ja kuudes kiekossa. Anni puolestaan oli kuudes korkeudessa, seitsemäs kuulassa ja Arttu yhdeksäs korkeudessa.

Pisteille eli kymmenen parhaan joukkoon vauhtilaisista selviytyivät myös T13-sarjan Lumi Vahteristo kuulantyönnössä 9,32 kantaneella työnnöllä, T12-sarjan Tyyne Sihvonen seiväshypyssä tuloksella 1,70, P9-sarjan Eelis Numminen kolmessa eri 2-ottelussa sekä Rasmus Vankka kiekonheitossa ja 1000 metrin juoksussa.

Pm-kilpailujen tulokset ovat nähtävissä osoitteessa www.tilastopaja.fi.

Aija Mansikka ja Kari Uolamo

Mikael Viitanen saalisti pm-kisoista kolme mitalia. Pituudessa tuli hopeaa tuloksella 433. Kuva: Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?