Viialan Valtti ja Toijalan Vauhti isännöivät pm-otteluita

Vahteristolle hopeaa piirinmestaruuskisoissa

Jonna Uolamon (etualalla) tyylinäytettä T12-sarjan 60 metrin aidoissa. (Kuva: Aija Mansikka)

Hämeen piirin 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusottelut kilpailtiin viime viikolla Akaassa ja Hämeenlinnassa. Maanantaina kisoja isännöi Viialan Valtti, tiistaina Hämeenlinnan Tarmo ja keskiviikkona Toijalan Vauhti.

Akaassa sää suosi kilpailuja, mutta Hämeenlinnassa sade haittasi varsinkin korkeushyppyjä. Kaatosateen lätäköt ponnistuspaikalla näyttivät ajoittain jopa turvallisuusriskeiltä, mutta onneksi kukaan ei muljauttanut nilkkojansa.

Eniten osallistujia pm-ottelut keräsivät perinteisesti 9–11-sarjojen 3-otteluihin. Pikamatka ja pituushyppy ovat aina olleet lasten suosikkilajeja, ja kuulantyöntö siinä sivussa kulkee vielä kohtuullisesti.

Osallistujien määrä jo 12-vuotiaiden otteluissa laskee kuitenkin huomattavasti. Liekö syynä se, että 4- ja 5-otteluissa mukaan tulee haastavampia lajeja, kuten aitajuoksu, korkeushyppy, keihäänheitto, kiekonheitto ja 800 metriä ja osallistumiskynnys nousee.

Viialan Valtin Tapio Suojanen oli 12-vuotiaiden 4-ottelussa neljäs. Kuula lensi 7,33. (Kuva: Aija Mansikka)

Esimerkiksi aitajuoksuharjoitteet kuuluvat kuitenkin monien urheilulajien perusharjoitteluun. Ne ovat omiaan kehittämään muun muassa nopeutta, koordinaatiota ja liikkuvuutta, joita tarvitaan kaikissa lajeissa.

Peukunnosto niille, jotka lähtivät rohkeasti mukaan pm-otteluihin. Viialan Valtista otteluihin osallistui 19 urheilijaa ja Toijalan Vauhdista 15.

Eniten osallistujia oli T11-sarjan 3-ottelussa, jossa kilpaili 40 tyttöä ja vähiten P14-sarjan 5-ottelussa, johon oli lähtenyt mukaan vain kaksi poikaa.

Meri Vahteristo otteli hopeaa

Toijalan Vauhdin Meri Vahteristo otteli T9-sarjassa pm-hopeaa. 40 metriä kulki aikaan 7,06. (Kuva: Aija Mansikka)

Parhaan akaalaisen sijoituksen kisoista toi Toijalan Vauhdin Meri Vahteristo T9-sarjassa. Meri otteli hopealle pistein 629. Mestaruuden vei Tampereen Pyrinnön Vilma Luontila 700 pisteellä.

T12-sarjassa Vauhdin Jonna Uolamo otteli 4-ottelussa neljänneksi, kuten myös Niko Uolamo P15-sarjan 5-ottelussa. Muut vauhtilaiset 20:n joukossa, eli otteluissa sisulisäpisteillä, olivat P9-sarjan Eelis Numminen 9., T12-sarjan Tyyne Sihvonen 12., P10 sarjan Arttu Viljanen 15. ja T9-sarjan Jade Hukka 20.

Valtin pojilla tasainen kilpailu

Viialan Valtin poikakolmikko Tapio Suojanen, Mikael Viitanen ja Joona Lehtinen kävivät 12-vuotiaiden sarjassa tasaista kilpailua. Lopputuloksissa pisimmän korren vei Tapio neljännellä sijallaan. Mikael jäi Tapiosta vain viisi pistettä ja oli viides. Joona oli kuudennessa sijassa kiinni ennen viimeistä lajia 800 metriä, mutta joutui taipumaan seitsemänneksi.

P10-sarjassa Eelis Toivainen otteli kahdeksanneksi, kuten myös T12-sarjassa Elice Helenius. Eveliina Alanen oli samassa sarjassa 13.

Toijalan Vauhdin Miisa Turunen (vas.), Arttu ja Anni Viljanen osallistuivat pm-otteluihin Toijalassa. Tyttöjen keskinäisen tasaväkisen kisan voitti Anni 9 pisteellä. (Kuva: Tuulikki Moisio)

Muut valttilaiset 20:n joukossa, eli otteluissa sisulisäpisteillä, olivat Samu Pentinniemi 9-vuotiaissa kymmenes, T10-sarjassa Vilja Hujanen 18., Saara Kuha 20. ja Noora Suojanen T13-sarjassa 20. Kaikki tulokset ovat nähtävissä osoitteessa www.tilastopaja.fi

Aija Mansikka

Elli Sivonen (vas.) ja Vilmiina Virtanen kävivät tiukkaa kisaa 10-vuotiaiden 3-ottelun 60 metrillä. (Kuva: Aija Mansikka)

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>