Maalaiskomediaa Pirttikoskella

Matti Mälkönen (Seppo Holttinen) on saapunut lääkärintarkastukseen. Tutkimuksen suoritti urologi Marja Ronkkinen (Mira Alhainen).

Seppo Holttinen on kirjoittanut ja ohjannut maalaiskomedia Ohi meni -sanoi Mälkönen elämästä -näytelmän, jota esitetään Pirttikosken kesäteatterilla vielä elokuun alussa. Holttisen perinteiseen kirjoittamistyyliin on aina liittynyt muutamia ajankohtaisia asioita nuorison, eläkeläisten, eronneiden ja syrjäytyneiden elämästä. Usein monet vuoropuhelut sisältävät hyviksi havaittuja elämänohjeita, jotka on taitavasti esitettyinä helppo ymmärtää.

– Meillä yli 60-vuotiailla on monenlaista pientä kremppaa joista ei juurikaan puhuta. Lääkäriinkään ei mennä paitsi ihan viimeisen pakon sanelemana. Tähän näytelmään olen pitkälti sisällyttänyt omakohtaisia kokemuksia, Holttinen on kertonut näytelmän aiheesta.

Näyttelijät olivat vanhaan malliin oman kylän väkeä. Monilla on pitkä harrastajanäyttelijän tausta Pirttikoskella. Pirttikosken kesäteatterissa on meneillään 25. juhlavuosi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?