Kaupungin organisaatioon syntyi uusi titteli

Akaa perusti liikuntapaikkamestarin toimen

Liikuntapaikkamestari johtaa Akaan kaupungin liikuntapaikkoojen kunnossapitoa. Jessi Jokinen (vas.), Minea Jokinen ja Pihla Patana viihtyivät Viialan urheilukentän pituushyppypaikalla toukokuussa.

Akaan kaupunki hakee liikuntapaikkamestaria vakituiseen työsuhteeseen. Työtehtävä koostuu esimiestyöstä ja liikunta-alueiden kunnossapidon johtamisesta. Työhön kuuluu myös työtapojen kehittäminen ja toiminnan taloudellinen vastuu.

Valittavalta henkilöltä odotetaan asiakaslähtöistä ja yhteistyökykyistä toiminnan kehittämistä, ja tehtävässä menestyminen edellyttää hakemuksen mukaan itsenäistä ja vastuuntuntoista asennetta työhön sekä oma-aloitteisuutta.

Vähimmäisvaatimuksena on liikuntapaikkamestarin ammattitutkinto.

Muutos mestariksi tehtiin toukokuussa

Akaan kaupungin vuoden 2017 henkilöstösuunnitelmassa ei teknisen toimen osalta mainita liikuntapaikkamestaria eikä muitakaan täytettäviä tehtäviä. Tekninen lautakunta käsitteli kuitenkin 9. toukokuuta liikuntapaikkojen hoitajan toimen täyttölupaa, koska toimi oli vapautumassa 1.6. eläköitymisen vuoksi.

Kokouksessa tekninen johtaja Antti Kemi muutti esitystään, ja  tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittää kaupunginhallituksen henkilöstöjaostolle, että liikuntapaikkojen hoitajan vakanssi muutetaan vaatimustasoltaan työhön osallistuvaksi liikuntapaikkamestariksi. Lautakunta päätti myös esittää, että  henkilöstöjaosto oikeuttaa teknisen toimen täyttämään liikuntapaikkamestarin toimen 1.6.2017 alkaen.

Alkuperäisen esityksen mukaan liikuntapaikkojen hoitajan toimen vuositason palkkakustannukset olisivat sivukuluineen olleet noin 31 000 euroa. Liikuntapaikkamestarin palkkakustannuksista tai työn kuvasta ei muutetussa päätösehdotuksessa ollut mainintaa.

Alueiden kunnossapidon tehtäväalueen tämänhetkinen vakanssimäärä on 12. Tällä henkilömäärällä hoidetaan Akaan kaupungin yleisten alueiden kunnossapitoa ja hoitoa. Henkilöistä neljä toimii koko aikaisena urheilu- ja ulkoalueiden hoitajana.

Liikuntapaikkamestarin tehtävän hakuaika kestää keskiviikkoon 9.8. saakka. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Kunnossapitotyöntekijä saa myös paikan

Kaupungin tekninen toimi hakee vakituiseen työsuhteeseen myös kunnossapitotyöntekijää/koneenkuljettajaa samaiseen alueiden kunnossapito -yksikköön. Työ koostuu erilaisista katujen, puistojen ja yleisten alueiden kunnossapitoon liittyvistä töistä, ja tehtävien hoito edellyttää osallistumista päivystykseen ja varallaoloon.

Vähimmäisvaatimuksena on ajokorttiluokka C, ja kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys katsotaan eduksi. Kokemus katujenauraus- ja muista kunnallisteknisistä töistä katsotaan myös eduksi, ja tehtävässä menestyminen edellyttää itsenäistä ja vastuuntuntoista asennetta työhön sekä oma-aloitteisuutta.

Tähänkin työhön haku on voimassa 9.8. saakka.

Myöskään kunnossapitotyöntekijän/koneenkuljettajan toimen täyttämistä ei mainita kaupungin tämän vuoden henkilöstösuunnitelmassa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>