Päättäjät vaativat selvitystä Keskustan koulun remontista

Joukko Akaan teknisen lautakunnan jäseniä ja varajäseniä vaatii kirjallisella selvityspyynnöllä tietoja Keskustan koulun tutkimuksista ja peruskorjauksesta vuodesta 2013 alkaen. Allekirjoittajat pyytävät vastauksia tekniseltä toimelta kirjallisesti viimeistään lautakunnan seuraavaan kokoukseen 8. elokuuta. Selvityspyynnössä halutaan myös, että asia käsitellään omana pykälänään.

Selvityspyynnön ovat allekirjoittaneet kaikki teknisen lautakunnan 5.7. kokouksessa olleet jäsenet ja varajäsenet paitsi vasemmistoliiton Matti Humaloja. Lautakunnan puheenjohtajan Maija Toivosen (kok), lisäksi pyynnön allekirjoittivat jäsenet Saija Roininen (sd), Petri Aarnio (kok), Timo Jaakkola (sd), Marko Peltola (kok), Ilkka Rehuttu (kesk), Anu Salovaara (vihr) ja Kirsi Vaittinen (sd) sekä varajäsenet Marko Kivi (ps) ja Henri Palm (sd).

Miksi mikrobivaurioisia välipohjia ei purettu?

Akaan tekniseltä toimelta kysytään selvityspyynnössä, onko 24.4.2013 Keskustan koululta löydetyt pah-yhdisteet purettu ja hävitetty erityismenetelmin ja onko pah-aineiden kartoitus tehty asiantuntijoiden suosittelemassa laajuudessa. Lisäksi allekirjoittajat haluavat tietää, miksi vuoden 2014 purku-urakka ei ole sisältänyt kaikkia mikrobivaurioisten välipohjien purkamista.

A-Insinöörit tutki Keskustan koulun kellarikerroksen seinärakenteita huhtikuussa 2013 ja antoi myöhemmin oman kustannusarvionsa sekä peruskorjauksesta että uudisrakennuksesta.

Sekin kiinnostaa, teetätettiinkö liikuntasaliosuuden vesivaurioiden kokonaislaajuudesta asiantuntijoiden esittämät lisätutkimukset ennen peruskorjauksen aloittamista, ja onko liikuntahallin ulkoseinien kosteusvaurioituneet seinärakenteet korjattu miten ja missä laajuudessa.

– Toisin sanoen miten paljon ulkoseinistä purettiin vanhoja rakenteita ja vaihdettiin vaurioitunutta materiaalia, kuten eristevillaa, selvityspyynnössä todetaan.

Vastaus halutaan myös siihen, mikä on liikuntasalin lattian tilanne eli miten lattia seinänvierustoilta kentän rajaviivoihin asti korjattiin ja kartoitettiinko tässä yhteydessä liikuntasalin alapohjan kunto ja erityisesti asiantuntijoiden oleellisena lisätutkimustarpeena esiin nostama liikuntasaliosuuden alapohjan ilmatila.

– Haluamme asian menevän myös kaupunginhallitukselle käsittelyyn poikkihallinnollisen yhteistyön parantamisen tueksi, allekirjoittajat toteavat.

Kemin esteellisyyttä käsitellään elokuussa

Marko Kivi jätti kokouksessa lisäksi Kirsi Vaittisen kannattamana aloitteen siitä, että tarkastuslautakunta aloittaa ylimääräisen tilintarkastuksen viime kauden virkamiesten ja teknisen lautakunnan oikeusturvan takia.

Työmaavalvoja ja vt. kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen kertoi syyskuussa 2014 Akaan Seudun jutussa, että Keskustan koulun palloiluhallin salissa lattia on säästynyt kosteusvaurioilta.

Tekninen lautakunta myös käsitteli ja merkitsi tiedoksi akaalaisten Riikka Oinaan, Elise Kuismasen ja Susanna Noen 1.7.2017 tekniselle lautakunnalle toimittamat kirjelmät. Näistä Keskustan koulun peruskorjaukseen liittyvä vaatimus lähetetään edelleen tarkastuslautakunnalle, ja pyyntö puuttua esteellisen virkamiehen toimintaan käsitellään 8.8.2017 kokouksessa omana pykälänään. Kolmas kirjelmä liittyi Hirvialhon koulun korjaustarpeisiin.

Yksi kommentti

  1. Yksi Virtanen..

    Vanha talkkari ei näe mitään vikaa ja teettäisi matotkin sadalla tonnilla. Pitäskö talkkarin miettiä kuin jäävi se näissä asioissa on?
    Akaan Vasemmisto väheksyy oireita, märkä tulee kengistä ja asiat on kunnossa.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>