Päiväkodit ja koulut ovat taas roskaamisen ja tuhojen kohteena

Ainakin viisi nuorta ilkivallan tekijää on tunnistettu

Arvo Ylpön koulun arenalla oli lauantai-iltana 8. heinäkuuta levitelty ja poltettu wc-paperia.

Monet Akaan koulujen ja päiväkotien pihoista ja rakennuksista ovat tänä kesänä joutuneet ilkivallan kohteiksi. Viime viikonloppuna esimerkiksi Arvo Ylpön koulun areenalle oli levitelty monta rullaa wc-paperia.

Paperia oli myös poltettu areenalla, ja areenan pinnoite on sulanut niiltä kohdin.

Kaupungin kiinteistönhuollon työntekijöiden mukaan areenan sotkijat ja polttajat olivat liikkeellä lauantaina kello 19.30–21.

– Valvontakameroista näkyy, että 5–6 kaveria siellä touhuilee, mutta kuvan laatu on niin heikko, että enempää ei selvää saa, Akaan Seudulle kerrottiin.

Myös Rautalan, Pajantien ja Nahkalinnan päiväkodit ovat jatkuvasti ilkivallan kohteena. Päiväkodeilla on myös roskattu ja yritetty polttaa roskia.  Kiinteistönhuollon mukaan Pajantien katoksessa oli lauantai-iltana yritetty pitää nuotiota.

– Paikalta löytyi paljon naispuoleisten tavaroita kuten meikkivoidepurkki, tamponeja ja deodoranttipurkki. Kaikkia näitä oli yritetty polttaa, ja deodoranttia oli yritetty räjäyttää, koska se oli palaneiden papereiden päällä pihassa.

Arvo Ylpön koulun areenan pinta on palanut pilalle.

Nahkalinnan päiväkodin ilkivallan tekijöistä kaupungilla on jo tietoa, sillä ainakin viisi nuorta on tunnistettu.

– Vielä heihin ei olla oltu yhteydessä. Kaupunki aikoo tehdä näistä myös poliisille ilmoituksen, kertoo kiinteistötyönjohtaja Kari Kairenius.

Arvo Ylpön koulun areenalla on poltettu wc-paperia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>